A Microsoft bejelentette a Windows Live magyar verzióját

forrás Prim Online, 2006. október 16. 20:22
A Microsoft és a Microsoft Magyarország a mai napon bemutatta a Windows Live elnevezésű technológiát. Az immár Magyarországon is elérhető szolgáltatást eddig 47 országban vezették be, a magyar felhasználók az Internet Hungary Konferencián ismerkedhetnek meg vele első ízben.
Világviszonylatban a becsült online reklámbevételek 2008-ra elérhetik a 34 milliárd dollárt, amelyhez hasonlóan a magyarországi reklámbevételek piaca is 25-30 %-os növekedést mutat, 2006-ra pedig 7,5-7,8 milliárd Ft-ot érhet el, amely a teljes reklámpiac bevételeinek 5 %-át jelenti. A MOHI hivatalos adatai alapján a 2006 harmadik negyedévében hirdetésre költött pénz összege 1,8 milliárd Ft volt, ami 50,9 %-os növekedést jelent az előző év azonos időszakával összehasonlítva. Az eddig 2006-ban hirdetésre fordított összeg elérte a 3,379 milliárd Ft-ot, ez 53,5 %-os növekedés a 2005-ös év azonos időszakáig reklámra fordított összeggel összevetve.

Magyarországon havonta körülbelül 1,34 millió ember használja az MSN Messengert és 900 ezren az MSN Hotmail levelezőrendszert, havonta 1,5 milliárd üzenetet küldve. Ezen tényekre alapozva a Microsoft Magyarország biztos abban, hogy a magyar piac érett a Windows Live bevezetésére. „A Windows Live magyarországi bevezetésével rövid távú céljaink között szerepel, hogy egy éven belül a piacvezetők között legyünk, hosszú távú tervünk pedig az, hogy 5 %-os piaci részesedést érjünk el.” – nyilatkozta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

A mai digitalizált világban a webszolgáltatások egyre fontosabb szerepet töltenek be. A szélessávú internet tág körben elérhető és megfizethető, a számítógépek megfelelnek a technológia nyújtotta követelményeknek, a felhasználók pedig problémamentes és személyes számítógépes élményt szeretnének. Ez mind arra enged következtetni, hogy az internet készen áll egy szoftver- és szolgáltatásvezérelt újjászületésre.

A Windows Live a felhasználó által vezérelt integrált szolgáltatások egész sorát kínálja. Lehetővé teszi a testre szabott internetes keresést, egyéni tartalmak kialakítását, valamint a felhasználó érdeklődési körébe illeszkedő aktualitások folyamatos nyomon követését. A programot kibővített biztonsági központtal szerelték fel, amely ingyenesen használható vírusellenőrzőt tartalmaz – így a felhasználók megfelelő védelem mellett léphetnek ki a világhálóra.

A Windows Live Messenger – a világ első számú, ingyenes és könnyen használható azonnali üzenetküldő szolgáltatása, amellyel az egyéni felhasználók valós idejű kapcsolat tarthatnak fenn más Internet-felhasználókkal. A szolgáltatást már több mint 240 millióan veszik igénybe világszerte. A program egyrészt azonnali üzenetküldést, másrészt hang-és videó kapcsolatra épülő kommunikációs lehetőséget kínál. Segítségével a felhasználók telefonra irányuló hívásokat indíthatnak személyi számítógépükről, és egyszerűen küldhetnek egymásnak képeket és más személyes állományokat.

Szintén része a programnak a Windows Live Search elnevezésű eszköz, amely okos kialakításának köszönhetően elmenthető és megosztható, előre meghatározott kritériumokra épülő makró keresési lehetőséget nyújt a felhasználóknak. A Live Search eszközkészlettel gyors és könnyű a keresések, hírkövetések futtatása, az RSS letöltések és blogok fellelése – vagyis tökéletes eszköz az időhiánnyal küszködő egyéni, és a hatékonyságra törekvő üzleti felhasználók számára.
Kulcsszavak: MSN Microsoft-hu Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50