Máris foltozásra szorul az új IE7

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 20. 17:37
A Microsoft épp hogy közzéadta böngészőjének legújabb verzióját, az Internet Explorer 7-est, a Secunia biztonságspecialistái pedig máris felfedezték a szoftveren az első biztonsági rést.
A dán IT-cég szakemberei néhány órával a browser megjelenése után észlelték a hibát, ezt követően pedig még a tegnapi napon közleményben hívták fel a felhasználók figyelmét a veszélyre. A Secunia munkatársainak elmondása szerint a rés az mhtml előtagot tartalmazó site-ok URL-feldolgozásában rejlik, amely hibát a rosszindulatú hackerek saját javukra fordíthatnak, és ily módon megszerezhetik az internetezők személyes adatait. A biztonságspecialista saját weboldalán demonstrálja, hogy milyen módon válik kihasználhatóvá az újonnan felfedezett sebezhetőség. A szakemberek elmondták még, hogy a hiba nem csak az Internet Explorer 7-esben, hanem a 6-os verzióban is megtalálható.

A Microsoft ezidáig még nem foglalt állást az ügyben és javítófoltot sem tettek közzé.

A Secunia alacsony veszélyességi szintű besorolással illette a biztonsági rést, és azt ajánlják a felhasználóknak, hogy a hivatalos patch megjelenéséig kapcsolják ki az Active Scripting támogatást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09