Kedvezményes egyetemi notebookvásárlás - szépséghibákkal

Kovács Attila, 2006. október 26. 16:27
Easynote-program néven indított hasznos notebookvásárlási kezdeményezést az egyetemi, főiskolai tanulók és dolgozók körében a Communication Concept Kft. Az erről szóló mai sajtótájékoztatón bejelentették: a teljes kiskereskedelmi árú notebook gépeket kedvezményes banki hitelkonstrukcióval, egy év helyett három éves garanciával és a bank illetve a notebook forgalmazók helyett a felsőoktatási intézményben megtalálható Easynote-irodákban, helyben való teljes ügyintézéssel lehet beszerezni.
A 24/48 hónap futamidejű - állítólag e téren a piacon most a legkedvezőbb - részletfizetési hátteret az OTP Bank biztosítja. A konstrukcióba négy - országos szervizhálózattal is rendelkező - gyártót (Apple, Dell, HP, Lenovo) és 15 felsőoktatási intézményt (BDF, BGF-KVIK, BMF, BME, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, ELTE, Eszterházy Károly Főiskola, Gábor Dénes Főiskola, IBC, Miskolci Egyetem, Nyíregyházi Főiskola, Pécsi Tudományegyetem, Széchenyi István Egyetem, Szent István Egyetem) vontak be. Az internet használatában az érintetteknek az Invitel Zrt. szolgáltató speciálisan kedvezményes akcióval áll a rendelkezésükre.

Az egyébként jó célokat szolgáló, hazánkban újszerű, nyugat-európai mintát követő program indulásakor néhány szépséghibával, illetve kérdőjellel is szolgál. Nehezen képzelhető el, hogy egy magyar felsőoktatási programban a magyar notebookgyártó Albacomp ne tudott volna a feltételeknek megfelelni. Hasonló kételyek merülhetnek fel más gyártók (pl. Fujitsu Siemens, Asus, Acer) kimaradásával kapcsolatban is. Az is különös, hogy olyan nagy létszámú egyetemek, mint a SOTE, a Corvinus, a Veszprémi Egyetem, vagy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (vagy más felsőoktatási helyek) jelenleg miért nincsenek közvetlenül bevonva, miért kell nekik körülményesen a Communication Concept hotline vonalán érdeklődve, a programban szereplő más felsőoktatási intézmények Easynote irodáiban szerződést kötni, vásárolni.

A tájékoztatón arról sem kaptak választ a jelenlévők, hogy ha a gyártók nem adtak árkedvezményt a konfigurációikra, miért korlátozzák a konstrukció kedvezményeit gyártónkén 3-3 notebook konfigurációra, miért nem terjedhet ki a kedvezményes notebook-vásárlás (legalább) a négy kiválasztott gyártónak a hazai kiskereskedelmi forgalomban található összes laptop típusára és azok tetszőleges kiépítettségére. Egyelőre az is magyarázat nélküli, hogy az AMD-processzoros notebook gépek egyre erőteljesebb előretörése idején a jelen hitelkonstrukcióban miért csak Intel alapú mobil számítógépeket lehet megvásárolni.

További információ: www.easynote.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50