Szeptembertől újra indult az IAESTE Hungary Csereprogramja

forrás Prim Online, 2006. október 28. 12:38
Az IAESTE Hungary idén is célul tűzte ki, hogy a lehető legtöbb magyar fiatalnak biztosítson külföldi gyakorlati helyet, amelyhez várják a régi és új cégek jelentkezését.
58 évvel ezelőtt tíz fejlett nyugat-európai ország összefogásának köszönhetően jött létre az IAESTE nemzetközi non-profit szervezet, a mérnökhallgatók szakmai gyakorlatcseréjének szervezetten történő lebonyolítására.
A Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Program mára a világ 85 országában működő diákcsere programmá vált, amely elindulása óta a világ minden tájáról, több mint 400 ezer diák számára biztosított lehetőséget szakmai gyakorlat teljesítésére.

Magyarországon 1983-ban alakult meg a Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete azzal a céllal, hogy az IAESTE célkitűzéseit hazánkban képviselje. Tevékenysé­gük közül, azóta is ez a legnépszerűbb és egyben a legfontosabb program, mind a hallgatók, mind pedig a programban résztvevő neves hazai vállalatok körében.

Ez a program alkalmat ad a diákok elméleti tudásának gyakorlati hasznosítására, más országok, kultúrák, emberek megismerésére.

A cserefolyamat működése egyszerű. Minden tagszervezet a saját országában gyakorlati helyeket biztosít egy cégnél, intézménynél külföldi diákok számára, amelyeket aztán a Nemzetközi Cserekonferencián cserél el azonos számú külföldi helyre. Ennek köszönhetően évente körülbelül 150-200 ma­gyar hallgató számára teszik lehetővé, hogy külföldön szerezzenek tanulmányaikhoz kapcsolható gyakorlatot. Így a felsőoktatásban tanulók nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodva térnek haza, hogy tudásukat itthon hasznosítsák.

A magyar cégek, intézmények évről-évre szívesen vesznek részt a programban. Az ide érkező külföldi diákok, azon túl, hogy segítik a munkatársak nyelvgyakorlását, új ötleteket, új látásmódot hoznak magukkal. A csereszám évről-évre növekszik, amely azt mutatja, hogy a Nemzetközi Gyakorlatcsere Program méltán népszerű Magyarországon, de azt is, hogy a cégek számára valódi pluszt ad egy messziről jött diák alkalmazása.
Kulcsszavak: IAESTE-hu karrier oktatás

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05