A Symantec szilárd második üzleti negyedévet zárt

forrás Prim Online, 2006. október 29. 16:34
A Symantec nyilvánosságra hozta a 2007-es üzleti év 2006. szeptember 29-ig tartó második negyedévének eredményeit. A cég GAAP szerinti bevétele a félévben 1,262 milliárd USA dollár, a nem GAAP szerint számított 1,275 milliárd dollár. A nem GAAP szerinti bevételek 7 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.
GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a második pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele 123 millió USA dollár volt, az előző év azonos negyedévének 251 millió USA dollár veszteségével szemben. Ez részvényenként 0,12 USD nettó jövedelmet jelent, ez az előző év azonos időszakában 0,21 USD volt.

A nem GAAP szerinti eredmény: a nem GAAP szerinti bevétel a második pénzügyi negyedévben 259 millió USA dollár volt, az előző év azonos negyedévében ennek értéke 273 millió USA dollár volt. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó jövedelem elérte a 0,26 dollárt, míg az előző év azonos időszakában a részvényenkénti nettó jövedelem 0,23 dollár volt. A GAAP szerinti eredmények és a nem GAAP szerinti eredmények részletes összehasonlításához a csatolt összevont pénzügyi beszámoló nyújt segítséget.

Kiemelkedő üzleti események

A Symantec felhasználói üzletága a teljes bevétel 31 százalékát hozta, amely éves szinten 12 százalékos növekedést jelent. A vállalati üzletág a teljes bevétel 69 százalékát hozta, amely éves szinten 5 százalékos növekedést jelent. A vállalati üzletág magába foglalja az adatközpont menedzsment, a biztonsági és adatkezelési megoldások, valamint a szolgáltatások teljesítményét.

A nemzetközi piacról származó bevételek a teljes bevétel mintegy 50 százalékát tették ki, és éves szinten 10 százalékos növekedést értek el. Az amerikai kontinens (azaz az Egyesült Államok, Latin-Amerika és Kanada) a bevételek 55 százalékát adta, amely éves szinten 5 százalékos növekedést jelent. Az európai, a közel-keleti és az afrikai régió a bevételek 31 százalékát képviselte a negyedévben, amely éves szinten 8 százalékos növekedést jelent. Ázsia, a Csendes-óceán térsége és Japán eredménye a negyedév teljes bevételének 14 százalékát tette ki, és éves szinten 11 százalékos növekedést ért el.

A halasztott GAAP szerinti bevétel érték a szeptemberben véget ért üzleti negyedévben 2,228 milliárd dollár volt. A halasztott, nem GAAP szerinti bevétel értéke a negyedév végére elérte a 2,250 milliárd dollárt, amely az előző év azonos negyedévéhez képest majdnem 30 százalékos növekedést jelent.

A decemberi negyedév előrejelzése

A 2006 decemberében véget érő negyedévre a GAAP szerinti bevétel 1,315 és 1,345 milliárd dollár közöttire becsülhető. A decemberi negyedév GAAP szerinti, részvényenkénti osztaléka várhatóan 0,14 és 0,15 dollár között lesz.

A decemberben véget érő negyedév nem GAAP szerinti bevétele 1,325 és 1,355 milliárd dollár között várható. A nem GAAP szerinti, részvényenkénti osztalék 0,29 és 0,30 dollár között várható.

A 2007. pénzügyi év előrejelzése

A Symantec megerősíti a 2007 márciusában véget érő üzleti évre vonatkozó korábbi előrejelzéseit. A 2007 márciusában véget érő pénzügyi év GAAP szerinti bevétele előreláthatólag 5,1 és 5,3 milliárd dollár között várható. A 2007 márciusában véget érő pénzügyi év GAAP szerinti, részvényenkénti nettó osztaléka várhatóan 0,46 és 0,56 dollár között lesz.

A nem GAAP szerinti várható bevétel 5,2 és 5,4 milliárd dollár között lesz. A nem GAAP szerinti, nettó részvényenkénti osztalék 1,06 és 1,16 dollár között lehet.

A negyedév kiemelkedő eseményei

A negyedév során a Symantec világszerte 280 szerződést kötött, ezek mindegyikének összege meghaladta a 300.000 dollárt, közülük hatvanhatnak az értéke meghaladta az egymillió dollárt. A 280 szerződés 76 százaléka több termék értékesítéséről is szólt.

A Symantec az alábbi ügyfelekkel írt alá új, vagy meghosszabbított szerződéseket: Kelly Services, Inc., Fortune 500 személyzeti megoldások szolgáltatója; Lee Enterprises Inc., az USA negyedik legnagyobb lapkiadó csoportja, 56 napilappal és online oldalla mintegy 23 szövetségi államban; Wintrust Financial Corp., üzleti szolgáltatásokat biztosít, mintegy 8 milliárd dollár értékű üzleti tulajdonnal rendelkezik; Marathon Petroleum Co. LLC, az USA ötödik legnagyobb kőolaj finomítója; Texas Children’s Hospital; nemzetközileg elismert, átfogó ellátást nyújtó kórház, amelyet az öt legjelentősebb gyermekkórház között tartanak számon; DeVry University, amely magasszintű, karrier-orientált egyetemi ás kiegészítő képzéseket kínál; The Florida Turnpike Authority; amely a használók által finanszírozott, korlátozott használatú utakat kezel mintegy 312 mérföld hosszúságban Florida 11 megyéjében; Wayne St. University, a beiratkozottak számát tekintve az USA 28. legnagyobb egyeteme, amelynek központja Detroitban, Michiganben található; SEI Investments Co.; a kihelyezett eszközállomány-kezelésben világelső szolgáltató, befektetési folyamatokkal és műveletekkel foglalkozik; Liaoning Mobile, Zhejiang Mobile és Guangdong Mobile, a China Mobile Ltd. Leányvállalatai, amely Kína elsőszámú mobilszolgáltatója; PT Excelcomindo Pratama, Tbk, Indonézia vezető információ- és kommunikáció technológiai szolgáltatója; Freehills, az Ázsia-Csendes-óceáni térségben működő, pénzügyi jogi tanácsadó cég.
Kulcsszavak: +céginfo Symantec

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 18. 21:15

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Ezek a legújabb trendek a használtautó-piacon

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 19:01

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09