Seagate merevlemezes meghajtó beépített adatvédelemmel

Milkovits Gábor, 2006. november 1. 09:05
A Seagate a világon elsőként olyan merevlemezes meghajtókat hoz forgalomba, amelyek beépített adatvédelmi megoldással vannak ellátva.
A „Drive Trust” elnevezésű technológiát a Seagate először a főként digitális video-felvevőkbe szánt DB35-ös széria tagjainál alkalmazza, nyilván nem véletlenül. Miközben ugyanis nyilvánvalóan praktikus ötlet a számítógépek háttértárait megóvni az illetéktelen adat-tolvajoktól, a megoldással a Seagate két legyet üthet egy csapásra. A Drive Trust ugyanis kiválóan használható másolásvédelmi alkalmazásként is, márpedig a DRM a CD és DVD lemezek mellett az egyre terjedő HDD felvevők esetében is fontos, és a filmstúdiók és a gyártók körében egyaránt népszerű dolognak ígérkezik.

A Seagate szerint a Drive Trust újdonsága az eddigi hasonló technológiákkal szemben abban rejlik, hogy a részadatok helyett automatikusan a merevlemez teljes tartalmát kódolja, emellett pedig nincs szüksége sem külön telepítésre, sem frissítésekre. Mivel a megoldás a merevlemeztől teljesen független „alaptartozék”, működése nem befolyásolja a háttértár teljesítményét. A Seagate az első PC-meghajtót, a noteszgépekbe szánt 5400 FDE HDD-t jövő év elején látja el a tartalomvédelmi technológiával.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50