Már dolgoznak a jövőre érkező Firefox 3.0-án

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 1. 14:48
A Mozilla jó egy héttel ezeőtt tette elérhetővé a Firefox 2.0 végleges változatát, azonban máris gőzerővel dolgoznak az alapítvány munkatársai a 3-as verzió fejlesztésén.
A Mozilla a munkálatok megkönnyítése érdekében egy olyan internetes oldalt hozott létre pár héttel ezelőtt, amelyen a felhasználók tippeket adhatnak arra vonatkozólag, hogy szerintük milyen változtatásokat lenne érdemes eszközölni a szoftveren vagy milyen új funkciókkal kellene azt felvértezni.

Mike Schroepfer, az alapítvány egyik fejlesztője azt nyilatkozta a TechWeb IT-magazinnak, hogy a Firefox 3 immár a Gecko-motor 1.9-es változatát fogja használni, és a Cairo nevű grafikus könyvtáron alapszik majd az alkalmazás. Ezen kívül azonban tartalmazni fogja még az új böngésző a könyvjelzők és előzmények számára egységes gyűjtőhelyet biztosító úgynevezett Places opciót is, amelynek az eredeti tervek szerint már a múlt héten megjelent kettes verzióban is benne kellett volna lennie, időhiány miatt viszont ennek beépítésére már nem került sor.

Schroepfer elmondása szerint a "Gran Paradiso" kódnéven futó projekttel előreláthatólag jövő év második felére végeznek, vagyis hozzávetőlegesen egy év múlva várható a Firefox 3.0 kiadása, amely sajnálatos módon már nem fogja támogatni a Windows 95, 98 és ME rendszereket.
Kulcsszavak: Firefox böngésző Mozilla

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50