Helyreállítás-felügyeleti szoftverek az EMC-től

forrás Prim Online, 2006. november 9. 12:45
Az EMC bejelentett egy sor új és frissített szoftverterméket, amelyekkel hatékonyabban teljesíthetők a kritikus alkalmazások és adatok helyreállításának céljai. Az EMC helyreállítás-felügyeleti megoldásai az adatvédelem három fő oszlopát – az alkalmazásokat biztosító védelmet, a lemez alapú helyreállíthatóságot és a továbbfejlesztett felügyelhetőséget – célozzák meg, hogy a megfelelő adatokat a szükséges időben egyszerűen és megbízhatóan helyre lehessen állítani.
Az új szoftvertermékek

Az EMC Backup Manager for SharePoint szoftver és az EMC NetWorker Module for MEDITECH alkalmazás-integrált biztonsági mentést és helyreállítást kínál munkacsoportos, illetve egészségügyi adatokat kezelők számára.

Az EMC RecoverPoint szoftver új verziói, az EMC Replication Manager szoftver és az EMC NetWorker PowerSnap Module for Celerra pedig a lemez alapú védelmet javítják, a szervezet üzleti adataihoz illeszkedő, réteges szerkezetű védelmi és helyreállítási szinteket biztosítva.

Könnyen kezelhető jelentéskészítő és elemző eszköz az EMC NetWorker Dashboard, amely a NetWorker biztonsági mentési környezet jobb megismeréséhez és felügyeletéhez járul hozzá.

Új, az alkalmazásokra figyelő adatvédelem

A Microsoft .NET architektúrára támaszkodva az EMC Backup Manager for SharePoint olyan eszközöket kínál a felhasználók számára, amelyekkel hatékonyan birkózhatnak meg a kritikus fontosságú, mindennapos biztonsági mentési és helyreállítási feladatokkal.
Az új EMC NetWorker Module for MEDITECH segítségével a rendszergazdák normál, ütemezett NetWorker-mentéseket végezhetnek, valamint replikákat készíthetnek a katasztrófahelyzetek helyreállása képen az alkalmazás működésének megszakítása nélkül.

A lemez alapú védelmi szoftverek frissítései

A legfrissebb EMC Replication Manager kiadás tovább bővíti az EMC, – heterogén operációs rendszereket használó gépeken futó – üzleti alkalmazások replikációjára szolgáló technológiáinak univerzális felügyeletét. Konkrétan: az új kiadás támogatja a több hoszton és/vagy tömbön működő adatbázisok szinkronizált replikációját is. Ez az újdonság korábban elérhetetlen szintű kihasználtságot jelentett a tömb alapú replikák számára, különösen Oracle és SAP környezetekben. Az új Itaniumos operációs rendszerek és a nemrég bejelentett új CLARiiON tömbök támogatása pedig még tovább szélesíti azt a környezetet, amelyben a Replication Manager szoftver alkalmazható.

Az NDMP protokollt kihasználva az új EMC NetWorker PowerSnap Module for Celerra automatizált, központosított megoldást kínál azonnali „pillanatfelvétel”-mentések készítéséhez akár szalagra, akár lemezekre. Szintén a Storage Networking World-ön számolt be az EMC az EMC RecoverPoint szoftver sikeres alkalmazásáról. Az EMC RecoverPoint, amely most már a 2006 májusában felvásárolt Kashya technológiájára épül, egy olyan intelligens adatvédelmi és –helyreállítási megoldás, amely a hálózatban található sávon kívüli készülékeken, vagy a hoszton is fut.

A mentési környezet jobb felügyelhetősége

A kifejezetten az EMC NetWorker vásárlók számára készült EMC NetWorker Dashboard egy új, biztonságimentés-korrelációs és hatáselemzési eszköz, amellyel jobban megismerhető a mentések állapota, valamint csökkenthető a biztonsági mentések és helyreállítások problémáinak hibakereséséhez szükséges idő.

Elérhetőség és árak

Az EMC Backup Manager for SharePoint 1.0 szoftver 2006 novemberében jelenik meg, 2500 dolláros áron.
Az EMC NetWorker Module for MEDITECH 1.0 már kapható, 4950 dolláros áron.
Az EMC Replication Manager 5.0 szoftver 2006 decemberében jelenik meg, ára 4000 USD/felügyelt gép indul.
Az EMC NetWorker Dashboard 1.0 2006 novemberében jelenik meg, induló ára 2000 dollár.
Az EMC NetWorker PowerSnap Module for Celerra 2.3 2006 novemberében jelenik meg, 4995 dolláros áron.
Az EMC RecoverPoint már kapható, az ára 83 ezer dollártól indul.
Kulcsszavak: security adatvédelem EMC

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05