Elérhető az F-Secure Internet Security 2007 csomagja

Kovács Attila, 2006. november 14. 15:42
Juhani Kivela, a finn F-Secure Corporation országunkért is felelős regionális menedzsere mai budapesti sajtótájékoztatóján bemutatta a magyar nyelvű kezelőfelülettel is ellátott F-Secure Internet Security (FSIS) 2007 nevű, továbbfejlesztett komplex IT-biztonsági szoftver megoldást, amely a szintén a cég által fejlesztett  DeepGuard technológia segítségével nyújt átfogó védelmet a még ismeretlen és új fenyegetésekkel szemben.
Az FSIS 2007 egyik új funkciója a DeepGuard, amely jelentősen csökkenti a korábban ismeretlen, ún. „nulladik napi” fenyegetések által okozott károk kockázatát. Ennek megfelelően az F-Secure DeepGuard nem csak teljes körű védelmet nyújt a hagyományos fenyegetések ellen, hanem átható védelmet is biztosít és folyamatosan, valós időben figyeli a számítógép legbelső folyamatait. Észleli a gyanús műveleteket, valamint eltávolítja a kockázatot jelentő szoftvereket. A legtöbb versenytárs reaktív észlelési technológiájával ellentétben a DeepGuard valós idejű felismerő-rendszert használ, és észrevétlenül dolgozik a háttérben. Ezen kívül egyedülálló módon egyesít számos proaktív technológiát, így korábban nem látott szintű védelmet biztosít bármely új fenyegetéssel szemben.

Mivel a kémprogramok is egyre növekvő fenyegetést jelentenek, az F-Secure egy újabb kémprogram-keresővel is bővítette szoftverét, amely nagyobb hatásfokkal észleli és hatékonyabban távolítja el a felismert kémprogramot.

A webes forgalom a kártékony kódok tipikus betörési lehetőséget biztosító pontja. A legújabb jelenség a weboldalak képeibe rejtett rosszindulatú kód, amely a Microsoft alkalmazások biztonsági réseit használja ki. Az FSIS 2007 webszűrő szolgáltatásával mostantól a webes forgalomból is kiszűrhetők a vírusok, és a kártékony tartalom a protokollszintű blokkolással távol tartható a felhasználó rendszerétől. A szoftver képes észlelni az adathalászati kísérleteket is, amelyeket egy külön mappába helyez. A naprakész észlelésről a vírusdefiníció alapján működő napi frissítések gondoskodnak. Az áttervezett, könnyen használható felhasználói felületen szintén hatékonyabban kezelhetők a karanténba zárt vírusok, kémprogramok és kockázatot jelentő elemek. A termék ezen kívül teljes körű vírusirtóval és tűzfallal is rendelkezik.

A továbbfejlesztett tartalomszűrésnek köszönhetően az FSIS 2007 gyermekzár programja megvédi kiskorú és tinédzser gyermekeinket a felnőtt internet tartalmaktól. A hozzáférés korlátozása előzetes definíciók használatával történik, melyek segítségével külön beállítható a nem kívánt tartalom. Az új termék három különböző profilt tartalmaz: a gyermekek számára készült profilban csak a fehérlistás oldalak jelennek meg, a tinédzserekében pedig tartalomalapú szűrésre van lehetőség.  A termék automatikusan letilt minden olyan webhelyet, amely a profilban beállított paramétereken kívül esik. A szülők számára a teljes hozzáférési profil beállítható. A korábbi verziókhoz hasonlóan az időzár használatával a szülők most is meghatározhatják, hogy gyermekeik milyen napszakban használhatják az internetet.

Az F-Secure Internet Security 2007 további biztonsági szolgáltatásai és fejlesztései: minden eddiginél jobb védelem a rootkitek ellen az F-Secure BlackLight technológiával, valamint védelem a trójai programok ellen; e-mailek ellenőrzése (kimenő és bejövő) SMTP, POP3 és IMAP protokollokon keresztül is; a nem kívánt alkalmazások internetre való csatlakozásának megakadályozása; minimális sávszélesség-felhasználás a fejlettebb adatbázis-frissítési módszerekkel; a felhasználó által megadható ütemezett ellenőrzés és rendszerindításra alkalmas CD-lemez vészhelyzet esetére; egyszerűbb telepítési módszer külön útmutatással az első alkalommal telepítő felhasználóknak; ingyenes online ellenőrzés az F-Secure minden ügyfele számára a vállalat webhelyén és a szoftver telepítő-CD-lemezén keresztül (korlátozott funkciókkal); frissített vírushíradó új vírusok megjelenésekor, vírusokkal kapcsolatos online webnapló a vírusvédelmi laboratóriumtól, a vírusok világtérképe, továbbá elektronikus oktatóanyagok.

A máris megvásárolható F-Secure Internet Security 2007  minden termék összesen három felhasználó gépére installálható. Ugyanakkor érvényes F-Secure Internet Security 2006 előfizetéssel rendelkező ügyfelek ingyenesen juthatnak hozzá a fejlettebb FSIS 2007 verzióhoz. Az FSIS 2007 ügyfelek számára az F-Secure ingyenesen felkínálja a 32 és a 64 bites rendszerekre kifejlesztett Microsoft Vista segédprogramot is. A segédprogram várhatóan 2007 első negyedévének végén lesz elérhető, a Vista tényleges megjelenésétől függően. Az F-Secure Internet Security 2007 új, fejlett szolgáltatásai az F-Secure vállalati megoldásaiban a jövő év elején fognak megjelenni.

A Prím Online kérdéseire adott válaszában Juhani Kivela kitért rá, hogy az új felhasználóknak szóló licenc ára a 2006-os csomag árával megegyező, sok új funkció ellenére a 2007-es csomag tárkapacitás igénye valamivel kisebb lett, illetve a 2007-es verzióban is megmaradtak az automatikusan felugró figyelmeztető szöveges ablakok.
Kulcsszavak: vírus security F-Secure

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50