Epson: USB-s, többképernyős megjelenítésre képes 3LCD kivetítő

forrás Prim Online, 2006. november 15. 16:41
Az EMP-1715, EMP-1710 és az EMP-1700 ideálisak a sokat utazó előadók számára. Az EMP-1715 kiegészítő funkciói révén a világ első 3LCD projektora, amely USB-kapcsolattal bír és egyszerre akár négy képernyőre is lehet vetíteni vele.
Az Epson három új kis méretű XGA-felbontású 3LCD kivetítőt mutatott be, amelyek a cég piacvezető technológiáját elérhetővé teszik az üzleti és az oktatási ügyfelek számára. Az EMP-1715 a piac legkisebb és legkönnyebb, nagy fényerejű, vezeték nélküli projektora. USB-kapcsolattal is rendelkezik, ráadásul a világon elsőként többképernyős megjelenítésre is módot ad, egyidejűleg akár négy vászonra is vetítve, valamint továbbfejlesztett, biztonságos vezeték nélküli funkciókat kínál a filmek és adatok átküldéséhez. A 2700 ANSI lumen fényerejű és mindössze 1,6 kg súlyú EMP-1710 ideális a sokat utazó, ugyanakkor kiemelkedő minőséget, nagy fényerőt és hordozhatóságot igénylő előadók számára. Az EMP-1700 2200 ANSI lumen fényerejű és szintén 1,6 kilogrammot nyom, kompakt, stílusos, könnyűsúlyú kivitelben. Az EMP-1700 sorozat kiváló a folyton úton lévő üzletembereknek vagy oktatóknak, de ugyanolyan kiváló teljesítményt nyújt akkor is, ha a tárgyalóban látja el funkcióját.

Az Epson egy sor hasznos funkcióval bővítette az EMP-1700 sorozatot. A „Quick Start” (gyors indulás) funkció révén a kivetítő mindössze öt másodperc alatt bemelegszik – ez roppant hasznos, ha időszűkében van az ember. A bemutató akár egy USB-meghajtóról, egy hagyományos pendrive-ról is levetíthető – a noteszgépet otthon is lehet hagyni. Az USB 2.0 nagyobb átviteli sebességének köszönhetően a nagyfelbontású képek miniatűrként is könnyen megjeleníthetők, közvetlenül az USB-meghajtóról. Az MPEG-2 filmek lejátszása közben szabadon lehet a lejátszást szüneteltetni, a filmben előre- és hátratekerni, vagyis nem kell a számítógép mellett álldogálni az előadás során. Az AV Mute Slide funkció ideiglenesen elsötétíti a vetített képet a közönség figyelmének felélénkítéséhez, ami igen fontos például fiatal közönség vagy egy bonyolult témakör tárgyalása esetén.

A készülékkel 2 méter távolságból már másfél méter átmérőjű kép vetíthető, vagyis remekül használható kis tantermes oktatási környezetekben vagy helyszűkében lévő cégeknél. Az Instant Off (azonnali kikapcsolás) funkciónak köszönhetően a projektor azonnal kikapcsolható (plafonra szerelés esetén 10 másodperc után), vagyis nem kell várni arra, hogy lehűljön a készülék. Mindhárom kivetítő egyszerűen szervizelhető, a tartaléklámpák pedig anélkül beszerelhetők, hogy a projektort le kellene venni a plafonról.

A karcsú, modern kivitelű EMP-1700 sorozat kifinomult 3LCD technológiája élénk színeket, éles, tiszta képeket és precíz videólejátszást tesz lehetővé. Az Epson E-TORL lámpatechnológiája pedig kiemelkedő fényességet eredményez kategóriájának legalacsonyabb áramfogyasztása mellett.

Az EMP-1715 egy sor funkciót kínál azon előadók számára, akik nagyobb rugalmasságot igényelnek. 2700 ANSI lumen-es fényerejével kategóriájában az egyik legnagyobb fényerejű 3LCD kivetítő. A világon elsőként USB-kapcsolatot is kínál, vagyis egyszerűen, egy szabványos USB-kábel segítségével köthető össze az asztali vagy hordozható számítógépekkel. A VGA-csatlakozóval ellentétben nincs szükség a számítógép és a projektor beállítására, így a beállítás egyszerűbb és gyorsabb. Az Automatic Driver Installation (illesztőprogram automatikus telepítése) funkció, amely az első csatlakoztatásnál beállítja az USB-illesztőprogramot, mindössze 25 másodpercet igényel. Az EMP-1715 beépítve tartalmazza az Epson Advanced EasyMP technológiáját is, így a világon elsőként kínálja a több képernyőre való párhuzamos vetítés lehetőségét. A négy vászonra különböző tartalmak vetíthetők ki akár vezeték nélküli, akár vezetékes hálózaton keresztül. Így a fő előadás mellett többféle magyarázó vagy segédanyag is kivetíthető, vagy akár két-három előadás is tartható egyidejűleg.

Az EMP-1715 a piac jelenleg egyetlen projektora, amelyik támogatja az MPEG2-formátumú teljes méretű és hangú filmek, 802.11a/b/g vezeték nélküli kapcsolaton keresztüli átvitelét, ugyanakkor tiszta, éles képet és kiváló hangot nyújt – így valóban professzionális multimédiás előadás lehet a végeredmény. A piac minden más vezeték nélküli kivetítőjéhez képest a lehető legátfogóbb vezeték nélküli biztonsági funkciókat tartalmazza mind Macintoshokhoz, mind PC-khez – ez kiemelt fontosságú egyre több cég számára, akik kedvelik a Wi-Fi-s alkalmazásokat, de aggódnak az adatbiztonság miatt.

Az EMP-1700 sorozat legfontosabb jellemzői:

Számítógép nélküli megjelenítés az Advanced EasyMP technológia segítségével
Éles, tiszta képek XGA (1024 x 768 képpont) felbontással
Világos, természetes képek még napfényes szobákban is a 3LCD és E-TORL (Epson Twin Optimized Reflection Lamp) technológiáival
Mindig szögletes kép az Automatic Vertical Keystone Correction funkció révén (ą30ş)
Másfél méter átmérőjű kép mindössze 2 méter távolságból
Az előadás mindössze 5 másodperc alatt elkezdhető és azonnali leállítható
A közönség figyelmének felélénkítése az AV Mute Slide (dia elsötétítése) funkcióval
Idő megtakarítása a távirányító és az intuitív vezérlőpanel révén
JPEG-képek, forgatókönyvek és MPEG2-filmek miniatűrként való megtekintése USB-meghajtóról
Csendes működés: Eco módban mindössze 35 dB ventilátorhang
USB-kompatibilis
A lopás megelőzésére szolgáló biztonsági funkciók: bekapcsolásvédelem, felhasználói logó védelem és időzítőkulcs helyi védelem
Könnyű, kompakt – mindössze 1,7 kg
Vékony, modern kivitel fehér színben
Új, ultrakicsi hordtáska
Az EMP-1700 ajánlott kiskereskedelmi ára: 439000 Ft
Az EMP-1710 ajánlott kiskereskedelmi ára: 565000 Ft

Az EMP-1715 legfontosabb jellemzőinek összefoglalása:

Többképernyős vetítés az Advanced EasyMP technológia révén
Gyors és egyszerű üzembe helyezés USB 2.0-kapcsolaton keresztül
Gyors vezeték nélküli LAN-kapcsolat (802.11a/b/g, max 54 Mbps)
Filmek átküldése vezeték nélkül, MPEG-2 formátumban
Fényes, tiszta képek, 2700 ANSI lumen fényerővel
Hordozható és könnyű – mindössze 1,7 kg
A támogatott vezeték nélküli biztonsági protokollok: WEP, WPA-PSK, WPA2, WPA-Enterprise, EAP-TLS, EAP-TTLS/MD5, EAP-TTLS/MS-CHAP V2, és PEAP/MS-CHAP V2.
Cisco: LEAP, EP-FAST, PEAP/GTC, EAP-Fast/MS-CHAP v2, EAP Fast/GTC
Az EMP-1715 ajánlott kiskereskedelmi ára: 629000 F
Kulcsszavak: projektor Epson

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50