Faxol, szkennel, fénymásol a legújabb Epson nyomtató

Széles Csongor, 2006. december 4. 09:53
Az Epson Stylus DX7000F többfunkciós nyomtatójával nem csak nyomtatni, hanem szkennelni, fénymásolni és faxolni is lehet, a legtöbb otthonban, irodában ennél nem is kell több. Különlegessége, hogy az Epson DURABrite Ultra tintát használja, mely a megfelelő papírra akár 5760dpi felbontással is nyomtatni képes a speciális Micro Piezo technológiának köszönhetően. A nyomtatott kép minősége vetekedik a jó minőségű lézernyomtatókéval, ugyanakkor tartós is: ellenáll a foltosodásnak, a víznek és nem fakul ki sem normál, sem fotópapíron. Minden színnek külön tintapatron jutott és a csere is kb. 3000 Ft-ba kerül, egyszóval ezt a nyomtatót a gazdaságosság égisze alatt tervezték.
Az Epson Stylus DX7000F számítógép nélkül is kinyomtathatjuk fényképeinket a beépített kártyaolvasónak és a PictBridge funkciónak köszönhetően. Könnyen lehet váltani a funkciókat: a másolás, nyomtatás és a fax beállítása egyetlen gombbal történik. A nyomtatás sebessége jó, percenként 27 lapot nyomtathatunk, és a kedvenc fotónkra sem kell többet várni fél percnél.

Az A4-es lapolvasó optikai felbontása 1200x2400dpi nemcsak a szöveg, de a képek beszkennelésére is elegendő, és a mellékelt ABBY FineReader szövegfelismerő programmal gyorsan szöveggé alakítható a beszkennelt anyag. Praktikus megoldás a Epson Easy Photo Fix technológia, mely a régi fényképeink fakulóban lévő színeit is képes helyreállítani.

A fax nemcsak színes, hanem gyors is (33,6Kbps), ráadásul egy sor olyan tulajdonsággal is dicsekedhet, amelynek köszönhetően az otthoni használatra is tökéletesen megfelel. A fax automatikus vagy kézi vezérlése között szintén könnyen választhatunk. Ha pl. szöveget vagy fotót készülünk nyomtatni, jobb ha a kézi vezérlésre állítjuk a faxot, így a nyomtató nem szakítja meg a nyomtatási folyamatot. Az automatikus visszatárcsázás és a gyors tárcsázás funkciók még egyszerűbbé teszik a faxolást.

A beépített Epson PhotoEnhance annyit jelent, hogy nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy a legtöbbet kihozzuk digitális fényképeinkből. Az Epson Creativity Suite szoftver nagy segítséget nyújt a fényképeink gondozásában, tárolásában és nyomtatásában. A felhasználóbarát interfésznek köszönhetően egyetlen ablakból hozzáférhetünk a fényképezőgéphez vagy a szkennerhez, így a képek kezelésének és tárolásának vesződséges feladata is nagyon leegyszerűsödik.

Epson Stylus DX7000F előnyei:

  • Különálló tintapatronok - gazdaságos megoldás, nem kell az összes színt egyszerre kicserélni
  • Epson DURABrite Ultra technológiának köszönhetően jó minőségű, tartós képeket nyomtathatunk
  • A tintapatronok ára nagyon kedvező, kb. 3000 Ft
  • Gyors nyomtatás: percenként akár 27 színes vagy fekete-fehér lapot nyomtathatunk
  • Az 5760x1440dpi felbontásnak és a Micro Piezo technológiámak köszönhetően kiemelt minőségű képeket nyomtathatunk
  • A 1200dpi felbontású szkenner a legtöbb felhasználónak elegendő, jó minőséget produkál
  • A fax gyors (33,6Kbps), színes, és automatikusan fogadja a hívást, ugyanakkor 60 telefonszámot képes gyorstárcsázni
  • Automatikusan optimalizálhatjuk a fényképeinket az Epson PhotoEnhance technológiának köszönhetően
  • Az Epson Creativity Suite-nak köszönhetően könnyen kezelhetőek és tárolhatóak a képek
  • Egyedülálló nyomtatóként is működik
  • USB 2.0, PC és Mac kompatíbilitás

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50