Továbbra is a szoftvercégek uralják a mezőnyt

forrás Prim Online, 2006. december 4. 14:20
A Deloitte ismét elkészítette az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás rangsorát az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban.
Az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezetői körében végzett felmérés szerint a vezérigazgatók 87 százaléka bízik abban, hogy a növekedési ütem a következő években is fenntartható. A rangsor készítésének elmúlt 6 esztendeje óta a vezérigazgatók az idén a legoptimistábbak a jövőt illetően.

Az EMEA régió 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozását tartalmazó teljes listát a november 27-én megrendezett hivatalos díjátadón tette közzé a Deloitte. A sorrend ismertetésén kívül a Deloitte ismertette az EMEA régióban tevékenykedő 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezérigazgatóival készített felmérésének eredményeit is. A vizsgálat betekintést ad a győztes vállalkozások üzleti trendjeibe és háttérstatisztikáiba, valamint összesíti az ágazatban érintett vállalkozások vezérigazgatóinak aggodalmait és várakozásait. 

Az első öt helyezett és százalékos növekedésük

1. MX Telecom Ltd Egyesült Királyság 57 939% Vezeték nélküli IT szolgáltatások
2. Q-Cells AG Németország 33 019% Napenergia
3. TomTom N.V. Hollandia 29 518% Műhold navigációs megoldások
4. Komdat GmbH Németország 27 864% Internetmarketing
5. Wintegra Izrael 22 421% Félvezetők

Az idei év sorrendjének kialakítása során az alábbi trendek körvonalazódtak:

  • Továbbra is a szoftvercégek uralják a mezőnyt. A listán szereplő vállalkozások 44 százaléka erről a piacról kerül ki; míg a sorban utána következő szereplő a kommunikációs és a hálózati szektor, 16 százalékkal van jelen a listán;
  • A lakosságszám arányában a norvég, az izraeli és az ír technológiai vállalkozások a legsikeresebbek;
  • A legtöbb vállalakozás az Egyesült Királyságban található. A listán szereplő 500 vállalkozásból 91-nek az Egyesült Királyság a székhelye, míg az őt követő Franciaországban 84 vállalkozás található.

A Deloitte Technology Fast 500 vezérigazgatói felmérés áttekintése

Az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás ("Technology Fast 500") rangsorának összeállításán kívül a Deloitte közzétette az 500 érintett vállalkozás vezérigazgatói körében készített felmérését is. A tapasztalt főbb tendenciák az alábbiak:

  • A régióban minden idők legmagasabb arányát mutatja a jövőbeli növekedés fenntarthatóságába vetett bizalom: a cégvezetők 87 százaléka vagy rendkívüli módon, vagy nagyon bízik abban, hogy vállalkozása a következő évben is fenn tudja tartani az elért növekedési ütemet;
  • Az aggodalmak elsősorban a megfelelő munkaerő kérdésköréhez kapcsolódnak: a vezérigazgatók csaknem egynegyede (24 százaléka) szerint a magasan képzett, kiváló munkavállalók jelentik a növekedés kulcsát;
  • A jól képzett munkavállalók felkutatása, felvétele és megtartása jelenti a legnagyobb kihívást a megkérdezett vezérigazgatók 38 százalékának.

"Örömmel tapasztalom, hogy az 500 leggyorsabban növekvő vállalkozás adatai valóban alátámasztják azt a tényt, hogy a bizalom soha nem látott magasságokba szökött a régióban" - mondta el Igal Brightman, a Deloitte Touche Tohmatsu Technológia, Média és Telekommunikáció (TMT) üzletágának globális ügyvezető partnere. "A szoftveripar továbbra is a leggyorsabban növekvő ágazat, mivel különösen alkalmas egy könnyen méretezhető, alacsony rezsiköltségű globális üzleti modell kialakítására. Az Egyesült Királyság megkönnyebbüléssel veheti tudomásul, hogy visszanyerte vezető helyét a rangsorban szereplő vállalkozások száma terén, ami nagyrészt a mobil és web-alapú vállalatközi (B2B) szolgáltatások terjedésének köszönhető.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50