Samsung: örvendetes hazai IT üzletági eredmények

Kovács Attila, 2006. december 5. 14:42
A Samsung Magyar Electronics Zrt. IT üzletágának mai sajtótájékoztatóján Németh László üzletágvezető és Szendi Horváth Ádám printer termékmenedzser értékelte a monitor és printer termékvonalak idei hazai teljesítményét. Megállapították, hogy a vállalat mind a lézernyomtatók, mind a monitorok terén megkerülhetetlen magyarországi szereplő.
A  Samsung piacvezető a multifunkciós lézerkészülékek piacán: 40%-os részesedését egész évben tartotta, köszönhetően az olyan terméknek is, mint az SCX-4200. A lézernyomtatók piacán is erős a jelenléte: a mono lézer termékeknél 15%-os, míg a színes lézernyomtatóknál 17,6%-os  piaci részesedésével megkerülhetetlen szereplő. A stabil második helyezést a Samsungnak úgy sikerült elérnie, hogy mindössze két készülékkel van jelen a piacon.

A Samsung 2003 óta van a magyar lézernyomtatók piacán és 2006-ra már 25%-os piaci részesedést sikerült kivívnia. A fejlődést az alábbi táblázat szemlélteti:

 
Időszak       
Piaci részesedés (lézernyomtatók)
2003. február-december 5,4%

2004
10%

2005    
18%
 
2006   
(Q1-Q3)    25%  
(Forrás: Samsung Electronics Magyar Zrt.)

2007-ben a koreai cég printer termékpalettájának jelentős bővítésére készül. A vállalat új, még feltáratlan piaci szegmenseket is szeretne meghódítani, ebben nagy szerepet kapnak az olyan készülékek, mint a CLP-300. A kis irodai és otthoni felhasználásra is ideális készülék a világ legkisebb, csendes, felhasználóbarát, könnyen kezelhető színes lézernyomtatója.


A Samsung Magyarországon a monitorok piacán továébbra is piacvezető. Az LCD monitorok területén is erős, piacvezető pozícióban várja a Samsung 2007-et. A trendalakítónak számító Samsung 20% fölötti részesedése, valamint folyamatos újításra törekvő, innovatív szemlélete, széles termékpalettája a versenytársakat is maga mögé utasítja.

A Samsung piaci részesedése a monitorok piacán:

 

%                
Q1 Q2
Q3
Q1-Q3 összes 
 
CRT              
67,9 43,8 
30,0 
54,7 
 
LCD               
19,0
17,4
24,3 20,8 
 
Összes              
27,7
19,9 
24,6 
24,7
(Forrás: BNA)

A jövő évi monitor trendeket három kulcsszóval jellemzi a Samsung: széles formátum, színhelyesség valamint növekvő méret. A fejlődés az egyre nagyobb, széles kijelzős (wide) megjelenítők felé tart, a játékok, a filmnézés, de az irodai felhasználás (pl. nagy méretű Excel táblák) is nagyobb képméretet igényel. A hamarosan megjelenő Windows Vista operációs rendszer is wide monitorokra optimalizált grafikus megoldásokkal készül, amihez a Samsung már most megfelelő monitorokat tud biztosítani.

A Samsung 931C 19”-os LCD színhelyes modellje az amerikai NTSC színpaletta 97%-át képes megjeleníteni – összehasonlításul: egy hagyományos LCD ennek csupán 82%-át. 2007 elején bemutatkozik az XL-20-as professzionális LCD monitor. A LED BLU háttérvilágításnak köszönhetően az NTSC színtartomány 114%-át megjeleníteni képes monitor elsősorban a fotókkal, grafikai programokkal dolgozók számára jelent kiváló megoldást. A távol-keleti vállalat folyamatosan tökéletesíti LCD monitorai válaszidejét is. 2006-ban már általánosnak számított a legalább 8 és 2 ms közötti válaszidő, a 2007-es tervek között viszont az általános 4-6 ms, valamint a rekordnak számító 1 ms-os válaszidő elérése szerepel.

A Prím Online kérdésére Németh László elmondta, hogy 2006-ban árbevételt alapul véve, az IT üzletág a teljes hazai Samsung üzletből mintegy 18-20 százalékkal fog részesedni
Kulcsszavak: Samsung-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50