A Panasonic két új, 3 CCD-vel szerelt, High Definition kamkordert mutatott be

Széles Csongor, 2006. december 8. 13:58
A Panasonic két új High Definition kamkordert mutatott be, amelyek a szórakoztatóipar által támasztott egyre nagyobb elvárásoknak igyekeznek megfelelni. A nagyobb és nagyobb képátlójú HD tévékészülékek egyre nagyobb követelményeket támasztanak a videókamerák felé. A két új HDC-SD1 és a HDC-DX1 kamera tetszetős, részletgazdag High Definition videófelvételeket készít, sőt a hangminőséget külön ki kell emelnünk, ugyanis megállja a helyét még a legelőrehaladottabb hangrendszereken is.
A HDC-SD1 a nagy tárhelyet biztosító (a jelenlegi max. kapacitás 8 GB) SDHC memóriakártyára rögzíti a videóanyagot. Ez a kis zömök készülék a világ legkisebb, legkönnyebb 3CCD-s HD kamkordere. Mivel nincs benne mozgó alkatrész, különösen jól bírja az ütést is. Bár nem kell rögtön bokszolózsákra gondolni, a felhasználó megbízható működést és elméletileg hibátlan videófelvételeket várhat el a HDC-SD1 modelltől.

A HDC-DX1 a mindenki számára hozzáférhető 8 cm-es DVD lemezre rögzít. Támogatja a DVD-RAM/-R/-RW és DVD-R lemezeket is. Ez azért jobb a filmszalagos megoldásoknál, mert ugyebár nem kell visszatekerni a filmet és lényegében azonnal meg is nézhetjük felvételeinket, hisz a DVD lejátszó már szinte minden nappaliban ott van. A hangot és a képpel együtt a könnyebb tárolás érdekében a DVD lemezre rögzíti a kamera.

Mindkét modell a nagy felbontású AVCHD formátumot használja és a 3CCD-s technológiának köszönhetően a gyakorlott és tehetséges amatőr videós a profi tévériporterekkel is felveheti a versenyt. A HDC-SD1 4 GB SDHC memóriakártyára kb. egy óra HD videóanyagot képes rögzíteni, míg a HDC-DX1 kb 40 perc HD videót képes rögzíteni egy kétrétegű 8 cm-es DVD-R lemezre.

Márciusban mindkét kamera a boltokban lesz, a HDC-SD1 kb 300 000, a HDC-DX1 kb. 280 000 Ft-ba fog kerülni. A modellek Japánban már december 15-től kaphatóak lesznek.
Kulcsszavak: Panasonic kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50