A Fujitsu Siemens két új BS2000/OSD üzleti szerverrel jelentkezett

forrás Prim Online, 2006. december 14. 12:25
A Fujitsu Siemens Computers bemutatta két új felső kategóriás BS2000/OSD szerversorozatát. A felső kategóriás nagygépek szegmensében a vállalat tovább bővíti a Dinamikus Adatközponthoz szánt, kiemelkedően hatékony, magas rendelkezésre állási szintű platformok körét. Az új rendszerek 50 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújtanak a korábbi modelleknél, és a központi tárolókapacitást is megduplázzák.
A max. 15 processzoros és kb. 4300 RPF összteljesítményű S200 a megközelítőleg 480 RPF egy processzorra vetített teljesítményével jelenleg az S sorozat legnagyobb teljesítményű mainframe rendszere. Az S165 szervert a rendelkezésre állási és teljesítményigényektől függően, maximum 3 processzorral lehet felszerelni. Ebben a konfigurációban összteljesítménye 900 RPF. Stabilitásukat, méretrugalmasságukat és teljesítményüket tekintve az S200 és az S165 egyaránt ideális a nagyszámú automatikus tranzakciót bonyolító és komoly adatvédelmi követelményeket támasztó szolgáltatásorientált architektúrák támogatására.

„Az S sorozat BS2000/OSD üzleti szerverei a nyílt nagygépek hagyományos erősségeit úttörő technológiákkal ötvözve teljesítik a modern adatközpontok magas szintű elvárásait” – mutatott rá Joseph Reger, a Fujitsu Siemens Computers magyar származású, technológia vezérigazgató-helyettese. „Ezek a rendszerek új lehetőségeket nyitnak meg a fizikai és virtuális konszolidáció terén, és rugalmasan hasznosítják az erőforrásokat. Sokféle automatikus funkcióval segítik a zavartalan működést. Mivel képesek a rendszerkapacitás dinamikus kiosztására, optimális platformot teremtenek a szolgáltatásorientált architektúrákhoz.”

Testreszabott teljesítmény és méretrugalmasság

A számítógépközpontok konszolidálása, a dinamikus IT-infrastruktúrák bevezetése és a szolgáltatásorientált architektúrák növekvő elfogadottsága nyomán várhatóan erősödni fog a teljesítmény, a stabilitás és a méretrugalmasság iránti igény a következő években. A Fujitsu Siemens Computers erre reagálva kínálja ügyfeleinek a BS2000/OSD szervercsaládot. A megbízható, jövőbiztos IT-platformot folyamatosan továbbfejleszti a legújabb technológiákkal. Az új BS2000/OSD S200 és S165 üzleti szerverek például ma már 90 nanométeres eljárással gyártott processzorokkal dolgoznak. A szorosan integrált processzorkomponenseknek köszönhető nagyobb jelsűrűség (packing density) és az egyes processzorok nagyméretű, 6 MB-os gyorsítótára a jelterjedési idő rövidítésével javítja a processzorteljesítményt. A teljesítményt tovább fokozza a hardverkomponensek közötti optimalizált átvitel.

A méretrugalmas S200 és S165 szerverek – a felső kategóriás szegmens teljesítménytartományát kibővítve – 230-tól kb. 4300 RPF-ig skálázhatók. A négy rendszer befogadására alkalmas HIPLEX (Highly Integrated System Complex) fürtmegoldás tovább növeli a teljesítményt és optimális általános rendelkezésre állást biztosít. Ráadásul az S sorozat új modelljei melegtartalék processzorral is rendelkeznek, amely bármelyik CPU meghibásodása esetén azonnal aktiválódik. Az új BS2000/OSD üzleti szerverek fejlesztésekor a Fujitsu Siemens Computers különös hangsúlyt fektetett az egyensúly megteremtésére. Ennek eredményeképpen az S200 és az S165 modellek nemcsak jóval nagyobb processzorteljesítményük miatt tűnnek ki a tömegből, hanem tárolókapacitásuk is jelentősen megnőtt – az S165 esetében 64, az S200 esetében pedig 256 GB-ra. Az S200 nagy adatáteresztő-képességéről kivételesen gyors, szinkronizált lapkák gondoskodnak. Az 1-4 I/O processzort tartalmazó dinamikus csatorna-alrendszer (azaz az I/O csatornák rugalmas kiosztása) 256 csatorna konfigurálását teszi lehetővé a perifériák csatlakoztatásához.

BS2000/OSD üzleti szerverek: nyílt és rugalmas megoldás

A korábbi BS2000/OSD modellekhez hasonlóan, ezeknél a gépeknél is FibreChannel csatlakozások támogatják a modern adattárolási koncepciók (pl. SAN) hasznosítását. Az alkalmazott LAN technológia (Gigabit-Ethernet) a nagy teljesítményű és kommunikációs hálózatok csatlakozási szabványa. A gondosan megtervezett particionálási és virtuálisgép-koncepciók segítségével a szervereket terheléstől függően rugalmasan szét lehet választani több, egymással párhuzamosan futó, külön rendszerré. Ez lehetővé teszi az erőforrások hatékonyabb felhasználását, valamint a kapacitások és a változó teljesítményigények összehangolását. Igény szerinti (on-demand) kapacitásbővítéssel szükség szerint CPU-többletkapacitás aktiválható az átmeneti terhelési csúcsok kezelésére, majd azok lefutásával a kapacitás ismét deaktiválható. Így a nagyobb teljesítményhez társuló költségeket csak a tényleges használati időszakra kell megfizetni.

sajtóközlemény
Kulcsszavak: szerver Fujitsu Siemens

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Ez a csalási forma szedi leggyakrabban áldozatait az idősek körében

Leginkább a számítógépes vírusoktól és adataik illetéktelen kézbe való kerülésétől tart ez az 50 évnél idősebb korosztály, és 10 százalék körüli azok aránya, akik voltak már online csalás vagy támadás áldozatai, derült ki egy friss kutatásból. Csalás észlelése esetén kiemelkedő azok aránya, akik rendőrséghez fordulnának, de az informális segítségkérés és a szolgáltató felkeresése is jellemző. 

2024. március 20. 19:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05