Bankkártya-MP3 lejátszó

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 4. 11:18
A Walletex eddig is a miniatürizálás úttörője volt, hiszen ők fejlesztették ki a bankkártya vastagságú Flash meghajtót, ám nem elégedtek meg ennyivel, a csöppség már MP3 lejátszóként is funkcionál.
A módfelett karcsú WalletFlash még 2005-ben került kifejlesztésre, és pontosan azt hozta, amit ígért, tárolókapacitást bankkártya formátumban. Mindenki azt gondolta, hogy a vállalat elégedett lehet világelső megoldásával, ám nem így történt. Alig telt el egy év, és újabb világelső termékkel álltak elő. Az eddig csak tárolóként használt flash környezetet MP3 lejátszóvá alakították, és nem is a kezelőszervekkel, hanem a csatlakozókkal gyűlt meg a bajuk. Az egyébként is szerencsétlen szabványnak tekinthető megbízhatatlan minijack csatlakozó ugyanis neve ellenére nem is annyira mini, csak nagyobb, ź-es testvéréhez képest. A bankkártya formátumhoz egyébként sem passzol a kerek csatlakozóforma, így az adatátvitelre szolgáló miniUSB aljzatot használják a hang kivezetésére egy speciális miniUSB-minijack átalakítókábellel. Az újdonság 2007 júniusától lesz kapható a boltokban 128MB-tól 2GB-ig terjedő kapacitással, de már a jövő heti CES elektronikai vásáron bemutatkozik.
Kulcsszavak: Walletex bankkártya mp3

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09