Új MiniDV videokamerák 35-szörös optikai zoomos objektívvel

MD 160, MD150, MD130, MD110

forrás Prim Online, 2007. január 15. 13:38
A Canon bejelentette az új MD-sorozatú, belépő szintű MiniDV digitális videokameráinak megjelenését. Az MD160, MD150, MD130 és MD110 modellek 35-szörös optikai zoom-mal rendelkeznek – ez az egyik legnagyobb nagyítási érték a ma kapható MiniDV videókamerák között –, és mind a négy készülék alkalmas széles formátumú videók készítésére is.
Az új modellek főbb jellemzői:

-    35x optikai zoom objektív (1000-szeres digitális zoom), széles formátumú videók, DIGIC DV processzor
-    1,07 megapixeles CCD (MD150 és MD160)
-    Egyszerűen használható funkciók, intuitív botkormányos vezérlés és „Könnyű felvételkészítés” mód
-    Külső mikrofon csatlakoztatás a mikrofonbemeneten keresztül (MD110)
-    Új „Gyorsindítás” mód (MD160, MD150 és MD130)
-    Kiváló minőségű fényképek készítése, kompatibilitás az SD és SDHC (nagykapacitású SD) memóriakártyákkal (MD 160, MD150 és MD130)
-    DV bemenet (MD160)

35-szörös optikai zoom

Az MD sorozat tagjai a ma kapható egyik legerősebb nagyítású objektívvel rendelkeznek. A Canon saját fejlesztésű, 35-szörös zoom-objektívje lehetővé teszi a távoli témák minőségromlás nélküli rögzítését. Az elektronikus képstabilizátor (EIS) kompenzálja a kamera bemozdulásait, ami főként az erős nagyítással készülő videofelvétel esetén lehet probléma – ezen kívül 1000-szeres digitális zoom is rendelkezésre áll.

Az MD sorozat tagjait széles formátumú (16:9) videók felvételére optimalizálták. Mindegyik modell 2,7” képátlójú, széles formátumú LCD kijelzővel és 0,35”-os színes  elektronikus keresővel (EVF) rendelkezik. Felvétel közben a videó ugyanolyan formában tekinthető meg, mint ahogyan a 16:9 képformátumú televízión megjelenik majd.

Könnyű felvételkészítés

A sorozat minden tagját kényelmes felvételkészítésre tervezték. Az egy gombnyomással előhívható „Könnyű felvételkészítés” mód minden beállítást automatikusra kapcsol, így kezdők is kiváló snitteket készíthetnek, hiszen csak a témára kell koncentrálniuk. Az LCD-kijelző keretén elhelyezett joystick segít a menükben való navigálásban és a beállítások kiválasztásában.

Mikrofonbemenet

Az MD110 mikrofonbemenete lehetővé teszi külső mikrofon csatlakoztatását is. Ez különösen nagyobb eseményeken bizonyulhat hasznosnak, ahol a környezeti zaj problémát okozhat (például színházi előadás vagy iskolai ünnepélyek felvételénél)

Gyorsindítás

Az MD160, az MD150 és az MD130 kamerák rendelkeznek a Canon új, „Gyorsindítás” elnevezésű funkciójával is.
A videokameráknak a bekapcsolás után általában szükségük van néhány másodpercre ahhoz, hogy felvételre készen álljanak. A „Gyorsindítás” segítségével azonban a videokamera szinte azonnal felvétel módba tud kapcsolni. A külön kijelölt „Gyorsindítás” gombbal először „Készenléti mód”-ba kapcsolhatjuk a kamerát (ezzel energiát takaríthatunk meg), majd a gomb újbóli megnyomása után a készülék körülbelül egy másodperc alatt készen áll a felvételre. A funkció segítségével rögzíthetünk olyan eseményeket is, amelyekről egyébként lemaradnánk – például gyermekünk első lépései, vagy futballmeccsen a nyertes gól.

Digitális fényképek

Az MD160, az MD150 és az MD130 alkalmas digitális fényképek rögzítésére is, ezért mellékelik hozzájuk a Canon Digital Video Solution programot is. A fényképeket a kamerák Secure Digital (SD) vagy SDHC (nagykapacitású SD) kártyákra rögzítik. Az SDHC kártyákra több kép fér el, sőt tárolható rajtuk kisfelbontású videoklip is, amelyet például e-mailben való elküldésre szántunk.
A DIGIC DV képfeldolgozó processzorral 640x480 képpont méretű fényképet videó rögzítése közben is lehet készíteni. Az ilyen méretű képek alkalmasak videókazetta-címkék készítésére is.
Kulcsszavak: kamkorder Canon

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09