A Zoran Corporation adja a szívét a legtöbb digitális fényképezőgépnek

Széles Csongor, 2007. január 17. 14:34
A digitális képfeldolgozással foglalkozó, kaliforniai telephelyű Zoran változatos termékpalettával jelentkezett az idei CES-n. Mára már nyilvános tény, hogy a legtöbb modern digitális fényképezőgép ugyanarra az áramkörre épül, és ezért nem kell szégyenkezniük. A Nikon, az Olympus, a Pentax, a Samsung, a Sony és mások ugyanazokat a processzorokat használják. Vagyis ha vásárlás előtt állunk érdemes más szempontokat is figyelembe venni, például a designt és nem utolsósorban az optikát...
Fotózás és videózás szempontjából az új COACH (Camera On a CHip) 9 processzorra érdemes odafigyelnünk, valamint az új processzor köré tervezett referencia-fényképezőgépre.

A Zoran COACH 9 processzor

A COACH 9 egy alkalmazásfüggő digitális jelfeldolgozó integrált áramkör, amely a közeljövőben a digitális fényképezőgépek új szíve lesz, ugyanis teljes értékű, kompakt felépítésű, alacsony fogyasztású és költséghatékony megoldást jelent a gyártók számára. A COACH 9 innovatív megoldásai és integrálhatósága versenyképes teljesítményt és képminőséget biztosít a digitális fényképezőgépek számára. A COACH 9 processzorcsalád nemcsak a belépő szintű kompakt gépek vezérlésére alkalmas, de akár a professzionális fényképezőgépek, vagy a nagyfelbontású kamkorderek számára is megfelelő alternatíva lehet.

A Zoran CamMini 9 fényképezőgép-modell

A Zoran CamMini 9 egy sokszorosítható referenciafényképezőgép, amely a Zoran COACH 9 processzorra épül. Két változatban kínálják: CamMini 9 CCD és CamMini 9 CMOS. A tulajdonságlistáról nem maradhatott le a TFT LCD, a beépített vaku, az SD memóriakártya, IGBT vaku, az MPEG 4 és WMV rögzítés és lejátszás, az azonnali nyomtatás és a gyors click-to-click mód.

A CamMini 9 CMOS nevű költséghatékony, kompakt fényképezőgépet a Micron vagy az Omnivision 3 megapixeles CMOS képérzékelőivel szállítják, míg a CamMini 9 CCD-ben a Panasonic 4 megapixeles CCD képérzékelőjét találjuk. A CamMini 9 CCD költséghatékony megoldást jelent a középmezőnybe tartozó fényképezőgépek számára, ugyanis egy teljes értékű, zoommal, autófókusszal és Automatikus Jelerősítés Szabályozással is ellátták, így elméletileg a legváltozatosabb körülmények között is jó minőségű képeket készít.

A CamMini 9 modell a fentiek mellett az optimalizált áramfelvételnek köszönhetően hosszú üzemidővel is büszkélkedhet, ráadásul 2 AA elemmel működik, így nem kell aggódni az akkumulátorok beszerezhetősége miatt. A COACH 9 processzorba audio codec-et is beépítettek, ennek köszönhetően hangjegyzeteket és hanggal ellátott videófelvételeket is készíthet a felhasználó. Az USB kapcsolat mellett megtaláljuk a PictBridge és a video streaming lehetőséget is. A PC driverekből Twain és WIA változat is van.

forrás: http://www.dcviews.com/press/Digital-Zoran.htm
Kulcsszavak: kamkorder kamera Zoran

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09