Linksys: elektromos hálózaton működő otthoni hálózat

forrás Prim Online, 2007. január 18. 12:50
Az elektromos hálózaton működő otthoni hálózatot, többfunkciós nyomtatókat támogató nyomtatószervert és új hálózati tároló megoldást mutatott be a Linksys az otthoni és kis irodai felhasználóknak.
A las vegasi Consumer Eletronic Show-n a Linksys bejelentette a HomePlug AV hálózatépítő termékeinek megjelenését, amely révén a felhasználók az otthoni elektromos hálózatot használhatják informatikai hálózatuk kialakításához. A HomePlug PowerLine Alliance következő generációs szabványain alapuló Linksys PowerLine AV Ethernet Kit (PLK200) két olyan PowerLine AV Ethernet Adapter (PLE200) egységet tartalmaz, amelyekkel az elektromos vezetékeken keresztül akár 100 Mbit/s-ot is elérő átbocsátási teljesítmény mellett köthetők össze a számítógépek, hálózati szórakoztatóelektronikai eszközök és perifériák.

A Powerline AV Ethernet készlethez két Powerline AV Ethernet adapter és két Ethernet-kábel tartozik. Az egyik adaptert a mellékelt Ethernet-kábellel csatlakoztatni kell a vezetékes vagy vezeték nélküli router LAN portjához, majd a fali csatlakozó aljzatba, ezzel jel továbbítható az elektromos hálózaton. Ezt követően a másik Powerline AV Ethernet adaptert az Ethernet-kábellel a számítógéphez vagy más hálózati eszközhöz lehet csatlakoztatni, majd bedugni a konnektorba. Az elektromos hálózaton keresztül kommunikáló két adapterre a szélessávú összeköttetés létrehozáshoz és a hálózatra csatlakozó eszközök hozzáférésének megosztásához van szükség. A PowerLine AV Ethernet adapterrel felszerelt hálózaton maximálisan 16 számítógép vagy egyéb eszköz csatlakozhat az internethez vagy egymáshoz.

A Linksys PowerLine AV megoldása messzemenően biztonságos és megbízható eszköz az adatok és nagyfelbontású tartalmak házon belüli átviteléhez. Az új termékek a HomePlug AV szabványt követő kialakításuknak köszönhetően jól tűrik a villamos eszközök és halogénlámpák keltette elektromos zajt, míg a beépített titkosítási technikák tökéletesen biztonságos hálózati kapcsolatot kínálnak, csökkentve annak kockázatát, hogy az ugyanazt a villamos hálózatot használó szomszédok hozzáférjenek az érzékeny adatokhoz vagy az internetkapcsolathoz.

Hálózati nyomtatás – szerver nélkül

A las vegasi rendezvényen mutatta be a Linksys a többfunkciós nyomtatókat támogató Linksys Wireless-G Printserver Works nyomtatószervert, amely az otthoni és kis irodai hálózatok jobb kihasználását teszi lehetővé. A WPSM54G nyomtatószerverrel és az általa támogatott többfunkciós nyomtatóval bárki nyomtathat, scannelhet és fénymásolhat a vezeték nélküli hálózaton anélkül, hogy mindehhez egy külön erre a célra folyamatosan bekapcsolt számítógépre lenne szükség.

A WPSM54G segítségével az egyéni és kis irodai felhasználók bármelyik hálózathoz csatlakozó PC-ről könnyen elérhetik az egyszerű nyomtatót, vagy akár faxolásra, beolvasásra és fénymásolásra alkalmas többfunkciós eszközeiket is. A WPSM54G önműködően kezeli a várakozó nyomtatási feladatok sorba állítását és lefuttatását, feleslegessé téve az eszköz manuális csatlakoztatását.

A WPSM54G kompatibilis a HP, Lexmark, Canon, Epson a Dell és egyéb vezető gyártók számos többfunkciós eszközével, ezen felül számos gyártó hagyományos nyomtatóit is támogatja. A kompatibilis eszközök teljes jegyzéke http//www.linksys.com/supportedprinters címen található. Ennek a honlapnak a frissítésére negyedévenként kerül sor, amikor a fenti lista kiegészül az új termékekkel.

Hálózati adattárolás – belépő szinten

A Linksys új, Network Storage System with 2 Bays (NAS200) elnevezésű belépő szintű hálózati tárolómegoldásával a felhasználók hálózataikon keresztül oszthatják meg, hasznosíthatják és biztonságosan tárolhatják fájljaikat. A megoldáshoz két 3,5 hüvelykes SATA meghajtórekesz, további tárolók csatlakoztatásához pedig két USB-bővítőhely áll rendelkezésre. A webes kezelőprogram leegyszerűsíti a NAS200 konfigurálását, a fontos fájlok azonnali biztonsági mentése pedig egyetlen gombnyomásra működik.

A digitális fényképek, zeneszámok és videók egyre nagyobb tárolókapacitást igényelnek. A Linksys NAS200 megoldásával a felhasználók igényeiknek megfelelő kapacitású merevlemezt választhatnak az olyan pótolhatatlan személyes anyagaik, mint például a digitális fényképek egyszerű biztonsági mentéséhez.

A NAS200 a csúcstechnikát képviselő hálózati adattároló eszközhöz méltóan nem igényel PC-n futtatott segédprogramot. Mindössze egy vagy több merevlemezt kell telepíteni a hálózati tároló rendszeren, majd egy router, illetve switch Ethernet-portjához kell csatlakoztatni azokat. A hálózatra csatlakozó tárolórendszert webböngészőn vagy FTP-szerveren keresztül hálózaton belülről, vagy az internetről is el lehet érni.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50