Symantec: Vista kompatibilis Norton megoldások

forrás Prim Online, 2007. január 18. 13:15
A Symantec bejelentette, hogy a Norton Internet Security, a Norton AntiVirus és a Norton Confidential még a Windows Vista megjelenése előtt kompatibilis lesz az új operációs rendszerrel. Azok a vásárlók, akik rendelkeznek a Norton Internet Security 2006 vagy 2007, a Norton AntiVirus 2006 vagy 2007, illetve a Norton Confidential termékek Windows XP-re tervezett változatával, jogosultak letölteni a Windows Vista kompatibilitáshoz szükséges frissítéseket.
Ezen felül, a Norton Internet Security és a Norton AntiVirus termékek jelenlegi előfizetői jogosultak arra is, hogy új technológiai frissítést is letöltsenek. A kiemelkedő technikai megoldást biztosító WholeSecurity cég felvásárlásával a Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) tovább erősítheti malware érzékelését, hogy megvédhesse a Norton Internet Security és Norton AntiVirus felhasználókat napjaink egyre inkább változó és kiszámíthatatlan online fenyegetettségeivel szemben.

A SONAR egy viselkedés alapú rendszer, amely még azelőtt képes kiszűrni a kártékony kódokat, mielőtt azok ellen a standard vírus vagy kémprogram definíciók elkészülnének. Az ilyen ismeretlen, de egyre elterjedtebb kártékony kódok trójaiak, tömegesen küldött levelek, férgek vagy kémprogramok, illetve letöltések formájában jelentkezhetnek. Míg más termékek csak korlátozott számú heurisztikákat alkalmaznak, a SONAR széleskörű, heterogén alkalmazásviselkedés adataiból válogathat, így nemcsak sokkal több támadást érzékelhet, de a fals pozitívok száma is jelentősen csökken. A felhasználók számára az eredmény egy nulladik órás védelem a támadások széles köre ellen, anélkül, hogy zavaró, azonnal kérdések elé lennének állítva.

A SONAR technológia úgy nyújt védelmet az újabb és újabb felmerülő vírusok ellen, hogy közben nem veszélyezteti a felhasználó munkáját, és nem igényel további rendszer erőforrást. Ha a rendszert a SONAR felügyeli, nincsen szükség a felhasználó további beavatkozására.

Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója szerint, ami megkülönbözteti a SONAR technológiát, az a heruisztika alapú érzékelés, amely annyira átfogó és pontos, hogy 0.0004%-os fals pozitív aránnyal büszkélkedhet (1.000.000-ból 4). “Ez teljesen példa nélküli a piacon és azt példázza, hogy a Symantec és a Norton márka a legmodernebb védelmi megoldásokat nyújtják napjaink legfontosabb informatikai támadásaival szemben” – tette hozzá Konkoly Thege.
A SONAR-t minden Norton AntiVirus és Norton Internet Security előfizetőnek az online előfizetői rendszeren juttatják el. A rendszer magában foglal 12 havi folyamatosan frissülő védelmet és az egyre terjedő internetes támadások ellen folyamatosan kifejlesztett funkciókat.

További információ a Vista kompatíbilis Norton AntiVirus és Norton Internet Security rendszerekről a következő linken található: www.symantec.com/vistaupdate

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09