4 processzormagos SGI-Altix a Silihostnál

forrás Prim Online, 2007. január 29. 11:18
A hazai tárhely-szolgáltatási piacon a Silicon Graphics (SGI) szerveket egyedüliként alkalmazó, közel 1500 domén-nevet kiszolgáló Silihost Kft. új háttérszerverrel emelte szolgáltatási színvonalát.
„Az egyre növekvő ügyfél-igényeket tapasztalván egyértelműen bebizonyosodott számunkra, hogy versenyképes, minőségi szolgáltatásokat csak márkás szerverekkel lehet nyújtani. A Silihost Kft. – egyes versenytársai szkeptikus „jóslatai” ellenére – a legdinamikusabban fejlődő informatikai vállalkozások egyikévé nőtte ki magát egy olyan piacon, ahol 200-nál több vállalkozás verseng az ügyfelek kegyeiért és ahol egyre nagyobb az árverseny, sokszor a minőség kárára” – olvasható a cég közleményében.

A Silihost által a napokban üzembe állított SGI-Altix XE szerver jelenlegi konfigurációja 2 db. 2.66 Ghz-es Dual-Core Intel Xeon (Woodcrest) processzort, 4 Gb. fully-buffered DDR2 667 MHz-es RAM-ot és 320 Gb. hasznos kapacitású RAID-5 háttértárolót tartalmaz. A szerver – egyszerű processzor-cserével – 8 utas (CPU-magos) rendszerré bővíthető. A cég tájékoztatása szerint az új szervert kizárólag a processzorigényes adatbázis-alkalmazások kiszolgálására használják, míg az Itanium2 processzoros Altix350-es szerverük feladata nagyrészt a webkiszolgálás maradt.









„A 2005. októberében üzembe állított Altix350-es szerverünk több mint 800 aktív adatbázist szolgált ki, azonban a komolyabb forgalmú, az utóbbi hónapokban szerződött kiemelt ügyfeleink alkalmazásai által generált adatbázis-műveleteket már nem tudta a tőle megszokott gyorsasággal végrehajtani, ezért a tehermentesítése mellett döntöttünk. Két világmárka, az SGI és a Sun ajánlatát megvizsgálva végül a jól bevált SGI mellett döntöttünk” – nyilatkozta a cég képviselője, Antal Béla.

Az internetes üzleti kultúra oktatásában is jelentős szerepet vállaló cég idén le kívánja cserélni SCSI háttértároló rendszerét és az SGI hazai képviseletével, a Silicon Computers Kft-vel kötött megállapodásuk alapján közös együttműködésbe kezdenek az SGI-Altix szervercsalád népszerű modelljeinek nyílt forráskódú, UNIX-alapú operációs rendszerekkel történő ellátása érdekében.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50