A Symantec 200 millió USD költségcsökkentést tűzött ki célul

forrás Prim Online, 2007. január 31. 07:34
A Symantec nyilvánosságra hozta a 2007-es üzleti év 2006. december 29-ig tartó harmadik negyedévének eredményeit. A cég GAAP szerinti bevétele a negyedévben 1,313 milliárd USA dollár, a nem GAAP szerint számított 1,324 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti bevételek 6 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.
A GAAP szerinti jövedelem-elhatárolás a 2006 decemberében véget ért üzleti negyedévben 2,46 milliárd USD volt. A nem GAAP szerinti jövedelem-elhatárolás a negyedév végére elérte a 2,49 milliárd dollárt, amely mintegy 25 százalékos növekedést jelent a 2005 decemberében véget ért üzleti negyedév eredményeihez képest.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a harmadik pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele 114 millió USA dollár volt, az előző év azonos negyedévének 91 millió USA dolláros eredményével szemben. Ez részvényenként 0,12 USD nettó jövedelmet jelent, ez az előző év azonos időszakában 0,08 USD volt.

A nem GAAP szerinti eredmény: a nem GAAP szerinti bevétel a harmadik pénzügyi negyedévben 248 millió USA dollár volt, az előző év azonos negyedévében ennek értéke 282 millió USA dollár volt. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó jövedelem mindkét időszakban elérte a 0,26 dollárt. A GAAP szerinti eredmények és a nem GAAP szerinti eredmények részletes összehasonlításához a csatolt összevont pénzügyi beszámoló nyújt segítséget.

Kiemelkedő üzleti események

A Symantec felhasználói üzletága a teljes bevétel 31 százalékát hozta, amely éves szinten, nem GAAP szerint számítva 24 százalékos növekedést jelent. A szolgáltatások részesedése a teljes bevételből 4 százalék, ez éves szinten 8 százalékos növekedést jelent. A vállalati és Data Management üzletág a teljes bevétel 39 százalékát hozta, amely éves szinten 3 százalékos növekedést jelent. A Data Center Management üzletág a teljes bevétel 26 százalékát adta, ez éves szinten 8 százalékos csökkenést jelent.

A nemzetközi piacról származó bevételek a teljes bevétel mintegy 50 százalékát tették ki, és éves szinten, nem GAAP szerint számítva 7 százalékos növekedést értek el. Ázsia, a Csendes-óceán térsége és Japán eredménye a negyedév teljes bevételének 14 százalékát tette ki, és éves szinten 11 százalékos növekedést ért el. Az amerikai kontinens (azaz az Egyesült Államok, Latin-Amerika és Kanada) a bevételek 55 százalékát adta, amely éves szinten 5 százalékos növekedést jelent. Az európai, a közel-keleti és az afrikai régió a bevételek 31 százalékát képviselte a negyedévben, amely éves szinten 5 százalékos növekedést jelent.

Költségtakarékossági kezdeményezés

A Symantec tervei szerint mintegy 200 millió USA dollárral csökkenti kiadásait annak érdekében, hogy a kiadásokat összhangba hozza a bevételekre vonatkozó új elvárásaival. A vállalat meghatározott egy sor olyan területet, ahol elérheti célját: újabb munkaerő alkalmazásának csökkentése, megbízási és tanácsadói kiadások csökkentése, utazási költségek csökkentése, járulékos szolgáltatások konszolidálása és a jelenlegi munkaerő létszámának csökkentése bizonyos területeken és régiókban.

A 2007-es márciusi pénzügyi negyedév előrejelzése

A Symantec újra megerősíti a 2007. január 16-án kiadott módosított előrejelzését. A költségtakarékossági kezdeményezések mérsékeltek lesznek a 2007-es márciusi pénzügyi negyedévben, és a cég számításba vette ezeket az előrejelzésében.
A 2007 márciusi pénzügyi negyedév GAAP szerinti bevétele előreláthatólag 1,24  és 1,27 milliárd dollár között várható. A márciusi pénzügyi negyedévben a GAAP szerinti, részvényenkénti nettó osztalék várhatóan 0,04 és 0,06 dollár között lesz. A márciusban véget érő üzleti évben a GAAP szerinti bevétel várhatóan 5,08 és 5,11 milliárd USD között lesz. A GAAP szerinti részvényenkénti osztalék várhatóan 0,36 és 0,39 USD között lesz. Ez megvalósítható, mindazonáltal a költségcsökkentéssel kapcsolatos szerkezetátalakításnak ára lesz, amely hatással lesz a 2007-es márciusi negyedév GAAP szerinti bevételeire.
A nem GAAP szerinti várható bevétel 1,25 és 1,28 milliárd dollár között lesz a 2007-es márciusi negyedévben. A nem GAAP szerinti, nettó részvényenkénti osztalék 0,18 és 0,20 USA dollár között lehet. A 2007 márciusában véget érő üzleti év nem GAAP szerinti várható bevétele 5,13 és 5,16 milliárd dollár közé tehető. A nem GAAP szerinti részvényenkénti nettó osztalék várhatóan 0,92 és 0,95 USD között lesz.
A bevétel-elhatárolás értéke várhatóan 2,60 és 2,65 milliárd között lesz. A működésből származó pénzáramlás értéke 1,5 milliárd USD nagyságrendű lesz.

A negyedév kiemelkedő eseményei

A negyedév során a Symantec világszerte 389 szerződést kötött, ezek mindegyikének összege meghaladta a 300.000 dollárt, közülük 112-nek az értéke meghaladta az egymillió USA dollárt. A 389 szerződés közel 80 százaléka több termék értékesítéséről is szólt.

A Symantec Észak-Amerikában az alábbi ügyfelekkel írt alá új, vagy meghosszabbított szerződéseket: Devon Energy Corp., Észak-Amerika egy legnagyobb független olaj- és gázkitermelője valamint földgáz és cseppfolyós földgáz feldolgozója. Nortel, kommunikációs megoldások világszinten vezető forgalmazója. Palm Inc., vezető a mobil számítástechnikában. Savvis Inc., világszinten vezető az üzleti alkalmazásokhoz készült IT infrastruktúra szolgáltatások biztosításában. United States Postal Service, amely mintegy 213 milliárd küldeményt juttat el több mint 146 millió otthonba, üzleti vállalkozáshoz illetve postafiókba az Egyesült Államok minden államában, városában és nagyvárosában.

A Symantec az alábbi nemzetközi ügyfelekkel írt alá új, vagy meghosszabbított szerződéseket: Absa Group Limited, Dél-Afrika egyik legnagyobb üzleti szolgáltatásokat biztosító szervezete. ANZ, vezető ausztrál pénzintézet. Bank of Communications Co., Ltd, Kína egyik legnevesebb kereskedelmi bankja. Beijing Mobile és Hebei Mobile, a China Mobile Ltd., Kína vezető mobilszolgáltatójának leányvállalatai. CTI Móvil, az América Móvil, S.A. de C.V. leányvállalata, amely a 2006. októberi adatok szerint több mint 115 millió vezeték nélküli előfizetővel rendelkezik, ezzel Latin-Amerika vezető szolgáltatója a vezeték nélküli szolgáltatások területén. Fujian Telecom, a China Telecom Corporation Limited leányvállalata. HDFC, India vezető magánbankja, több mint 400 fiókkal és irodával. KAZ, a legnagyobb ausztrál tulajdonú infokommunikációs vállalat és a menedzselt IT szolgáltatások vezető szolgáltatója. Malam Communications, különböző IT szolgáltatások specialistája, amelyek több száz felhasználót szolgálnak ki a gazdaság különböző ágaiban. Mindware SA, a Közép-Keletre és Észak-Afrikába irányuló minőségi IT termékek vezető disztribútora. Mobile Telephone Networks (MTN), GSM hálózatot működtető vállalat, amelynek szolgáltatásai 21 országra terjednek ki Afrikában és a Közép-Keleten. National Commodity & Derivatives Exchange Limited (NCDEX), országos szintű, professzionálisan irányított online árutőzsde. Rostelekom, Oroszország nemzeti, távhívásokat bonyolító távközlési cége. The Suncorp Group, Ausztrália egyik vezető banki, biztosítási, befektetési és nyugdíjbiztosítási szervezete. WIPRO Limited, a világ legnagyobb független R&D  szolgáltatója.
Kulcsszavak: +céginfo Symantec

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09