Az Epson öt iF formatervezési díjat nyert

forrás Prim Online, 2007. január 31. 10:45
Az Epson öt első helyezést szerzett termékeivel és műszaki innovációival az International Forum (iF) 2007-es rendezvényén. A díjakat minden évben az élenjáró technológiát alkalmazó, modern kivitelű termékek kapják. Ezeket az Epson a digitális képfeldolgozáshoz kapcsolódó termékeivel nyerte el: a Perfection V10 lapolvasóval, a P-5000 multimédiatároló-megjelenítővel, a PictureMate PM 240 hordozható fotónyomtatóval, az EMP-6100 üzleti kivetítővel és a TM-88IV PoS számlanyomtatóval. Az iF zsűrije a nemzetközi terméktervezési iparág 35 elismert szakértőjéből állt, akik idén 35 különböző országból összesen 2293 terméket tekintettek át.
A díjnyertes termékek rövid bemutatása:

Az Epson P-5000 multimédiatároló-megjelenítő a professzionális fotósok számára készült, JPEG és RAW formátumú képeik megtekintéséhez és tárolásához. Az Epson a világ első négyszínű szűrőjét használja a négyhüvelykes Photo Fine Ultra LCD képernyőben. Az Epson P-5000-ben egy 80 gigabájtos merevlemez található, amelyen akár 4500 fájl tárolható RAW formátumban. A böngésző funkcióval könnyen és gyorsan kikereshetők a kívánt fotók. A P-5000 karcsú, mégis erős fekete házával kifejezetten tartós és könnyedén ellenáll a külső behatásoknak. Ajánlott fogyasztói ár: 186.990 Ft.

Az Epson Perfection V10 lapolvasó egy A4-es méretű készülék, kifejezetten az otthoni, kezdő felhasználók számára. Az USB 2.0 Hi-Speed-kapcsolat és az Epson Superior Matrix CCD technológia garantálja a gyors beolvasást. A készülék háza modern, ezüstszínű, szinte minden asztalon jól mutat. Az innovatív 90 vagy 180ş-os csuklós kialakítás révén álló és fekvő irányban egyaránt remekül olvashatók be a képek. A fedél teljes mértékben nyitható, így akár 25 mm vastag objektumok is beolvashatók lehajtott fedéllel. Ajánlott fogyasztói ár: 20.790 Ft.

Az Epson EMP-6100 egy speciális, az Epson 3LCD technológiáját alkalmazó, megbízható és egyszerűen kezelhető üzleti kivetítő. Az új, beépített hibamegelőző rendszer és az Epson Easy MP rendszerfigyelő technológia révén igen egyszerű a termék karbantartása. Az egyedi elektrosztatikus szűrő védi a projektort a beragadt por- és füstrészecskéktől, így a vetített képek élesek és fényesek maradnak még olyan körülmények között is, mint egy füstös szórakozóhely. A kiemelkedő fényerő – 3500 ANSI lumen, energiatakarékos módban pedig 2700 ANSI lumen – és az 500:1-es kontrasztarány együttese rendkívüli képminőséget eredményez. Ajánlott fogyasztói ár: 879.900 Ft
 
Az Epson PictureMate PM 240 10 x 15 centiméteres fotók kényelmes és egyszerű otthoni nyomtatását teszi lehetővé. A 2,5 hüvelykes képernyőn megtekinthetők és módosíthatók a képek, az Epson Advanced Variable Sized Droplet (AVDST) technológiája pedig igen gyors nyomtatást biztosít: egy kép mindössze 42 másodperc alatt készül el.  A legömbölyített, hordozható kivitel kényelmes nyomtatást biztosít bárhol, és a külön megvásárolható akkumulátorcsomag segítségével a PictureMate PM 240 olyan helyeken is működhet, ahol nincs külön tápellátás.

A kifejezetten nagy forgalmat bonyolító értékesítési környezethez szánt Epson TM-T88IV hőnyomtató 25 százalékkal gyorsabb nyomtatást tesz lehetővé, mint elődje, ráadásul mindezt két színben. Az új, roppant egyszerűen használható funkciók az egyszerű beejtéses papírbetöltés, automatikus vágás, teljesen automatikus állapotjelentés, továbbfejlesztett kábelrendező rendszer, külön felszerelhető külső tápegység, szervizszámláló és opcionális zümmögő. A TM-T88IV-et kis mérete és áttervezett háza ideálissá teszi a nagy forgalmú kereskedelmi és vendéglátóipari környezetekben, legyen az egy éjjel-nappali üzlet, áruház, szakbolt, étterem, hotel vagy  akár egy bár. A nyomtató a helytakarékos elhelyezés érdekében falra is szerelhető egy opcionális konzol segítségével.
Kulcsszavak: projektor fotó printer Epson

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09