Több mint 8 millió ember technológiai képzését segítették elő a MS programjai

forrás Prim Online, 2007. január 31. 18:19
Az elmúlt három évben a Microsoft képzési programjai (köztük tantervi fejlesztései, gyakornoki és partner programjai) több mint 8 millió európai számára tették elérhetővé azt a technológiát és olyan képzési programokat, amelyek szükségesek a mai gazdasági versenyben való helytálláshoz. Az Edinburgh-ben rendezett Government Leaders Forum Europe (GLF) 2007 alkalmával a Microsoft és nemzetközi partnerei két új programot jelentettek be az informatikai képességek fejlesztése és a foglalkoztathatóság támogatása terén.
Az IDC most bemutatott legújabb felmérése szerint egyre fontosabb, hogy mindenki képes legyen használni az információs és kommunikációs technológiákat (IKT), bármely szektorban és szinte minden tevékenységi területen.
Az európai országok kormányai és a kutatók egyetértenek abban, hogy ezen IKT-képességek kulcsfontosságú motorjai a foglalkoztathatóságnak és a munkahelyek teremtésének a versenyképes Európában. Ez az egyik legfőbb célja az EU fejlődésért és munkahelyteremtésért létrehozott együttműködésnek is (EU Partnership for Growth and Jobs).

“A magasan képzett és rugalmas munkaerő lesz az alapja Európa versenyképességének és konjunktúrájának a XXI. században. Az információs és kommunikációs technológiák, valamint az e-képességek elengedhetetlen építőelemek” – mondta Günter Verheugen, az Európai Bizottság alelnöke, ipar- és vállalkozásügyi biztosa. „Mindannyian tudjuk, hogy az IKT képességek hatékony kihasználása az egyik legfontosabb tényező a termelékenység növelésében, de ez elsősorban a lakosság és a munkaerő e-képességeitől függ.”

A technológiai jártasság iránti igény egyre fontosabbá válik a mai munkaerőpiacon, mint ez kitűnik az IDC legújabb, Microsoft által is támogatott kutatásából , amely a munkaerő alkalmazásában fontos szerepet játszó technológiai képességek fontosságát fejti ki (e-Skills – The Key to Employability and Inclusion in Europe). A felmérést 10 európai országban, több mint 600 munkaadó körében végezték el, akiket az alkalmazottaik IKT képességeiről, és a működési területük jövőbeni IKT képességbeli igényeiről is kérdeztek. A tanulmány legfontosabb eredményei alapján az IKT képességek jelentik a belépőt a munkaerőpiacra, és az e-képességek alapszintje egyre emelkedik majd. A kutatás legfontosabb megállapítása az volt, hogy az IKT képességek jelentik a kapcsolatot az iparágak között, a fizikai és szellemi dolgozók között egyaránt.

“A Microsoft elkötelezett aziránt, hogy a technológia előnyeit eljuttassa az európaiak széles táborához, elsősorban azokhoz, akik hagyományosan kimaradnak a tudás-gazdaságból” – mondta Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke. „Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk más vezető iparági vállalatokkal és az Európai Bizottsággal annak érdekében, hogy az európaiak kihasználhassák azokat a lehetőségeket, amelyeket a technológia kínál, különös tekintettel arra, hogy mindez közvetlen hatással van az európai versenyképességre is.”

Ehhez a kezdeményezéshez szervesen kapcsolódik a Microsoft Magyarország múlt heti bejelentése is, amelynek keretében Brad Smith, a Microsoft Corporation alelnöke és fő jogtanácsosa 130,000 dollárról kiállított csekket nyújtott át a NIOK/CISZOK civil hálózat részére a Microsoft Korlátlan Lehetőségek (Unlimited Potential – UP) elnevezésű programjának keretében. A hároméves projektet a Microsoft több részletben, összesen  100 millió forintot meghaladó támogatásban részesíti, amely elsősorban pénzbeli, valamint szoftver-, és tananyag támogatásból áll. Az adományt Brad Smith Csizmár Gáborral, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkárával közös sajtótájékoztatóján jelentette be, kiemelve, hogy a projekt és a Microsoft további, informatikai tudást és készségeket fejlesztő programjai szervesen illeszkednek Magyarország munkaerő fejlesztési és munkahelyhez jutási esélyeket növelő programjaihoz.

A magyar programról részletesebben az alábbi internet címen olvashat: http://www.microsoft.com/hun/news/070123_hir01.mspx
Kulcsszavak: Microsoft oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

2024. április 24. 16:39

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50