Zöld weboldal címek az Internet Explorer 7-ben

Kiss Ádám Zoltán, 2007. február 3. 07:56

A szoftvergyártó minden különösebb hírverés nélkül átalakította a legfrissebb böngésző biztonságigazolás rendszerét, a jövőben a megfelelő bizonylattal rendelkező oldalak címei zöld háttérrel jelennek meg.

Az ügy hátterében a Microsoft adatlopás elleni átfogó erőfeszítései állnak. Az újdonságot már észlelhettük néhány közismerten biztonságos oldalon, de a hivatalos bejelentésre a San Francisco-ban a jövő héten megrendezésre kerülő RSA biztonságtechnikai konferencián kerül majd sor, nem véletlen, hogy a megnyitó előadást Bill Gates tartja majd. A zöld háttér hitelesítésért jelentkezniük kell a weboldalaknak, az nem kerül automatikusan kiosztásra. A VeriSign szerint eddig mintegy 300 ügyfelük kapta meg előzetesen a hitelesítést, köztük az online kiskereskedelmi Overstock.com, de a többi vállalat nevét majd az RSA-n teszik közzé. Az új rendszer érdekes átrendeződést indíthat el az online vásárlás, fizetős szolgáltatások világában, mivel egy idő után a hitelesített címek száma elérheti a kritikus tömeget. Ezek után, mivel mindenki szeretné megőrizni adatait és pénzét, várhatóan hirtelen drasztikusan lecsökken a nem zöldhátterű címek tranzakcióinak száma. A hitelesítés hivatalos neve "Extended Validation Certificate," avagy EV SSL, aki éppen Internet Explorer 7-tel jeleníti meg ezt a hírt, rögtön ki is próbálhatja, hogy hogyan néz ki a gyakorlatban a www.verisign.com címen.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09