Mobilszolgáltatók szövetkeznek a Google ellen

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 6. 19:32
A Sunday Telegraph értesülései szerint Európa legnagyobb mobilszolgáltatói olyan mobil keresőprogram kifejlesztését fontolgatják, amely méltó konkurenciája lehetne a piacvezető Google-nak.
A brit lap hírül adta, hogy a Google-ellenes megaszövetséghez csatlakozna a Vodafone, France Telecom, Telefónica, Deutsche Telekom, Hutchison Whampoa, Telecom Italia valamint az amerikai Cingular is, amely konszernek képviselői a jövő heti 3GSM nemzetközi hírközlési szakkiállításon ülnek majd tárgyalóasztalhoz, hogy megvitassák egy saját kereső kifejlesztésének a lehetőségeit. A szolgáltatók között dúló árháború miatt egyre nagyobb bevételkieséseket kell elkönyvelniük a telekommunikációs vállalatoknak, ezért úgy döntöttek, hogy ezt a veszteséget a mobilkereső-piacra való betöréssel próbálják meg ellensúlyozni.

A mobil internetben rejlő lehetőségeket csak most kezdik felfedezni mind a reklámozók, mind pedig a szolgáltatók is, azonban a tendencia igenis azt mutatja, hogy egyre több felhasználó csatlakozik a világhálóra maroktelefonjáról, így például Angliában már az ügyfeleknek hozzávetőlegesen a 20%-a netezik rendszeresen mobiljáról.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09