A Wal-Mart új videóletöltő szolgáltatást indít

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 7. 09:44
A Wal-Mart Stores elindította új videóletöltő szolgáltatásának tesztelését; így a nagy kiskereskedelmi láncok közül elsőként indított ilyen - a nagy hollywoodi stúdiók által is támogatott - szolgáltatást.
A Wal-Mart weboldalán elérhető szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára filmek vagy televíziós sorozatok egyes epizódjainak letöltését, majd megtekintését számítógépükön vagy hordozható videólejátszójukon. Amerika első számú kiskereskedője az Apple Inc. iTunes szolgáltatásának jelenthet majd kihívást.

A kiskereskedők régóta keresik annak módját, hogy tőkét kovácsolhassanak az egyre növekvő letöltés-piacból; a Wal-Mart tavaly próbálkozott meg azzal, hogy azoknak a vásárlóknak, akik DVD-t vásároltak, némi felárért letölthetővé is tette az adott filmet.

A Wal-Mart szerint a most induló szolgáltatás olyan stúdiók több mint 3 ezer filmjét kínálja majd, mint a 20th Century Fox, a Disney, a Lions Gate, az MGM, az MTV Networks, a Paramount Pictures, a Sony Pictures Entertainment, az Universal Studios Home Entertainment és a Warner Bros., valamint olyan televíziós hálózatok műsorait, mint a Comedy Central, a Fox és a Nickelodeon.

A letöltések ára egy sorozat-epizód 1,96 dollárjától az új filmek 19,88 dollárjáig terjedhet. A szolgáltatás révén a filmek a DVD-megjelenéssel egyidejűleg válnak majd letölthetővé. A szolgáltatás technológiai megvalósítását a Hewlett-Packard Co. biztosítja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05