Egy héten belül két rangos iparági elismerés

forrás Prim Online, 2007. február 7. 14:42
Az Ernst&Young két, IVSZ tagvállalati vezetőnek szóló elismerése után néhány nappal az Európai Digitális Technológiaipari Szövetség (EICTA) a magyar Informatikai Vállalkozások Szövetségének adta az IT- iparág rangos európai elismerését.
Az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” („Az év üzletembere”) díjainak átvétele után néhány nappal, 2007. február 1.-én az Európai Digitális Technológiaipari Szövetség (EICTA) NTA Visionary Award elismerését adományozta magyar tagszövetségének, az  IVSZ-nek. A díjjal a legnagyobb európai iparági szövetség az IVSZ példamutató hazai és nemzetközi iparági tevékenységét ismerte el, valamint azt, hogy az IVSZ aktív munkája révén más országok érdekképviseleteinek számára is követendő példát, trendeket volt képes meghatározni. A Díjat Rudy Provoost az EICTA elnöke, a Philips Consumer Electronics vezérigazgatója adta át az IVSZ elnökének, Kovács Zoltánnak.

Kovács Zoltán elmondta, hogy számára az EICTA munkájában való részvétel azért rendkívül fontos, hogy az IVSZ ne csupán „elszenvedője”, hanem maga is formálója legyen az EU-s és így a magyar jogi szabályozásnak, kedvezőbbé téve a magyar IKT iparág közép- és hosszú távú lehetőségeit, kilátásait az Unióban. Kovács szerint jelentős momentum, hogy most díjazott három ország között Magyarország – Németország és Svédország mellett – az egyetlen új tagállam képviseletében vehetett át elismerést.

„Utóbbi két éves aktivitásunk egyik jelentős eredménye, hogy az EICTA egyik prioritásává vált - a multinacionális cégek mellett - a nemzeti szövetségekkel való együttműködés, illetve a tagszövetségek együttműködésének elősegítése.” – hangsúlyozta Kovács

„Ezek a díjak számomra azt jelzik – emelte ki – hogy törekvéseinket a hazai gazdaság szereplői mellett az európai IKT piac meghatározó erői is támogatják. Elismerik, hogy az informatikai szakma iránti felelős szemléletünk, szakmai motiváló, önfejlesztő tevékenységünk nagyban hozzájárulhat hazánk informatikai felzárkózásához és a tudásalapú társadalom kialakításához. Remélem, hogy növekvő taglétszámunk számára nyújtott szakmai programjainak minősége és sokszínűsége is hozzájárul ahhoz, hogy az informatikai vállalkozások a jövőben is a gazdaság motorjai lehessenek ”

Az IVSZ már 2004-ben aktívan részt vett az EICTA szervezeti reformjának előkészítésében és azóta több olyan munkacsoportban is vállalt szerepet, amelyek minden EICTA tagország számára irányadó, sőt követendő legjobb gyakorlatokat, vagy szabályokat határoztak meg. 2005 szeptembere óta Kovács Zoltán az IVSZ elnöke board-tagként részt vesz az EICTA elnökségének munkájában is, 2005 decemberében pedig az IVSZ szervezésében, Budapesten került sor az újonnan csatlakozott EU tagországok Infokommunikációs Csúcstalálkozójára.
Kulcsszavak: IVSZ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05