DoS-támadás az internet ellen

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 7. 17:45
A tegnapi napon a világháló működéséért felelős Root-szerverek ellen intéztek ismeretlen hackerek DoS-támadást, amellyel az volt a céljuk, hogy megbénítsák az egész internetes adatforgalmat.
Külföldi lapértesülések szerint az internet legfelsőbb adminisztratív testülete, az ICANN (Rootserver L) valamint az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium (Rootserver G) kiszolgálói felé irányult a legtöbb lekérdezés, aminek következtében azok egy időre elérhetetlenné váltak. Szakértők szerint ilyen komoly támadásra 2002 ősze óta nem volt példa az utóbbi években. John Crain, az ICANN vezető technikusa azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy a szóban forgó két szerver majdnem felmondta a szolgálatot a roppant megterhelés alatt, azonban azok végül mégiscsak kibírták a megpróbáltatást. Egyes források arról adtak hírt, hogy csak két-három nagy fontosságú szervert érintett a DoS-támadás, mások viszont arról számoltak be, hogy mind a tizenhárom kiszolgálót megpróbálták túlterhelni a hackerek. Az elkövetők kilétéről egyelőre semmit nem lehet tudni, a szálak azonban Dél-Koreába vezetnek.
A támadásnak nem voltak komoly következményei, csupán néhol észlelték, hogy valamivel lassabb az internet a szokásosnál.
Kulcsszavak: security hacker ICANN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05