Megjelent a Corel Painter X

forrás Prim Online, 2007. február 8. 21:36
A Corel vállalat bemutatta Corel Painter X festő és illusztráló  szoftverét. A Painter X-re már előrendelés adható a www.corel.co.uk/painterx honlapon. A Corel Painter legújabb verziója továbbra is a természetes festés és illusztrálás legjobb megoldásait nyújtja a professzionális művészek, tervezők és fotográfusok számára.
A Corel Painter X, a művészeti stúdió eszközök új generációja elmossa a határt a hagyományos és a digitális művészet között. A szoftver fejlesztésénél a fejlesztők legfőbb célja az volt, hogy a szórakoztatóipar művészeivel, profi tervezőkkel és fotósokkal együtt tanulmányozzák a művész keze és a vászon között létrejövő kapcsolatot. Az eredmény a Painter X lett, amely új szintre emelte a festő- és illusztrálószoftver fogalmát megnövelt teljesítményével, új kompozíciós eszközeivel és forradalmi RealBristle rendszerével, amellyel az ecset minden egyes szála kivehetővé válik a vásznon.

Betekintés a Painter X világába

Kreativitás

RealBristle festőrendszer – A RealBristle rendszer megnövelte az ecset finomságát, ami új mérföldkövet jelent a digitális festésben. A RealBristle ecset hűen reprodukálja a tradicionális eszközöket, így minden ecsetszál úgy viselkedik mint a valódi mókusszőr.

Kompozíciós eszközök – A Corel Painter X-ben új eszközök jelentek meg, amelyekkel a művészek, a tervezők és a fotográfusok gyorsabban és egyszerűbben szerkeszthetik képeiket. Az új aranymetszet eszköz segítségével a művészek a nagy mesterekhez hasonló, az aranymetszet szabályainak megfelelő műveket alkothatnak. A Layout Grid eszközzel például a fényképészetben alkalmazott harmadok szabályát lehet követni, de beállítható más szabályok alkalmazására is.

Fotó-festő rendszer – Még könnyebben varázsolhatunk fotóból festményt. Az aláfestő palettában még az is megadható, hogy milyen stílusú festmény készüljön, választható például Impresszionista-, Klasszikus-, Modern-, Akvarell-, Vázlat- vagy Kréta-stílus.

Teljesítmény

Sebesség – A Corel Painter X megnövelte az ecsetműködésnek, a RIFF fájlok megnyitásának és mentésének valamint a képgenerálásnak a sebességét. A legnagyobb sebességnövekedésre az Intel-alapú Macintosh felhasználók számíthatnak.

Universal binary Macintoshokhoz – A Corel Painter X támogatja az Universal binary specifikációkat, így Intel-alapú Macintosh számítógépekkel is használható.

Kompatibilitás

Windows Vista támogatás – A Corel Painter X Windows Vistan is fut.

Mac OS X támogatás – A Corel Painter X támogatja a legújabb Apple operációs rendszert is.

Adobe Photoshop támogatás - A Corel Painter X megnyitja a Photoshopban mentett fájlokat (PSD), megtartva azok eredeti tulajdonságait.

Wacom támogatás – A Corel Painter X a teljes Wacom termékpalettával használható beleértve a Cintiq 21 UX tollat és az Intuos 3 tabletet is.

Visszatér a legendás Painter Vödör

A teljes verzió, a szoftverfrissítés és az oktatói csomag mellett a Corel a hagyományoknak megfelelően limitált szériás Painter Vödörben is kínálja a Painter X szoftvert. A Corel Painter X Limited Edition Can tartalmazza a teljes Corel Painter X szoftvert, a használati útmutatót, a „Jeremy Sutton bemutatja a Corel Painter X-et” DVD-t, a Corel Painter X posztert és a Corel Painter Kompozíciós eszközt.

A Corel Painter X próbaverzió letölthető a www.corel.com/painter honlapról
Kulcsszavak: multimédia fotó Corel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09