Központosított védelmet nyújt a CA új, host alapú rendszere

forrás Prim Online, 2007. február 9. 18:00
A CA a San Franciscóban rendezett 2007-es RSA konferencián jelentette be új, CA Host-Based Intrusion Prevention System (CA HIPS) termékének megjelenését. A CA HIPS fejlett tűzfallal, valamint behatolás-észlelési és megelőzési szolgáltatásokkal védi a vállalatok számítástechnikai eszközeit az egyre összetettebb fenyegetésektől.
A CA HIPS központilag felügyelt, proaktív fenyegetésvédelmet biztosít a személyi számítógépek és szerverek számára, így az informatikai szervezetek gyorsan és hatékonyan alkalmazhatják a bevált biztonsági irányelveket a vállalatnál működő rendszervégpontokon.

A CA HIPS a bejövő és kimenő forgalmat is figyeli, lehetőséget ad a hozzáférés-felügyeleti irányelvek központosított adminisztrációjára, valamint egyszerűsíti a behatolásvédelem telepítését és felügyeletét Windows rendszereken.

Öntanuló képesség

A CA HIPS egyedülállóan megkönnyíti a biztonsági irányelvek beállítását és érvényesítését azáltal, hogy a rendszergazdák a felhasználók viselkedése és a meglévő minták alapján készíthetnek irányelveket. Ezzel a „példákból tanuló” megközelítéssel megtakarítható az egyes szerepekhez, alkalmazásokhoz és/vagy erőforrásokhoz szükséges irányelvek beállítása. A funkció használatával a rendszergazdák irányelveket definiálhatnak az LDAP-ban és a Microsoft Active Directory-ban meghatározott felhasználókhoz és csoportokhoz, a rendszerek csoportjaihoz (például noteszgépekhez, szerverekhez és eszközökhöz), az egyes biztonsági mechanizmusokhoz (például tűzfalakhoz, IDS-ekhez és IPS-ekhez), valamint az alkalmazások bizonyos típusaihoz.

A CA HIPS használatával a biztonsági irányelvek a korábbinál részletesebben definiálhatók. Az USB tárolóeszközök használata például a szervezet üzleti érdekeinek megfelelően meghatározott felhasználókhoz, alkalmazásokhoz vagy akár bizonyos időpontokhoz is köthető.

Védelem a „nulladik napi támadásokkal” szemben

A CA HIPS megelőző jellegű, host alapú biztonsági szolgáltatásokat kínál a „nulladik napi támadások” kivédésére azáltal, hogy észleli a rendszer viselkedésében jelentkező eltéréseket. A rendszergazdák szabályokat határozhatnak meg az eltérések automatikus kezelésére – ilyen lehet például a gyanús alkalmazástevékenység blokkolása a hálózat többi részén a potenciális fenyegetés teljes kiértékeléséig.
Az események naplózása segít a rendelkezések betartásában, a jelentéskészítésben és a vizsgálatok lefolytatásában. A CA HIPS az eseményekben rejlő minták kiértékelésével segít azonosítani a potenciális biztonsági problémát, sőt, javaslatot tesz a meglévő biztonsági irányelvek megváltoztatására is. A grafikus jelentések megkönnyítik a fenyegetésekkel összefüggő információk egybevetését, elemzését, megértését és megjelenítését.

A CA HIPS együttműködik a CA díjnyertes kémprogram- és vírusellenes termékeivel, többszintű védelmet kínálva a vásárlókat a végpontok maximális, vállalati szintű védelme érdekében. A CA HIPS megvásárolható a hivatalos CA viszonteladóknál, induló ára 40 dollár munkaállomásonként.
Kulcsszavak: security CA

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50