Fejleszthető GPRS terminál háziorvosoknak

forrás Prim Online, 2007. február 11. 13:08
Kedvező árú, GPRS alapú, minden jelenlegi fizetési módot kezelni képes rendszert készített az orvosi praxisok vizitdíj elszámolási gondjaira a Pannon Tikett Kft. Az önrészfizetés bevezetése jelentősen növeli az adminisztrációs terheket, de ezek nagy részét leveszi az orvosok válláról a költséghatékony megoldás.
Az önrészfizetés bevezetése okán keletkező többletadminisztrációt, és a vizitdíj beszedését is jelentősen leegyszerűsíti a Pannon Tikett Kft. által kínált terminál. A vizitdíj-automaták árának törekékéért – nettó 165 ezer forintért - kapható eszközt a cég elsősorban háziorvosi praxisoknak, kisebb szakrendelőknek szánja.

A rendszer gerincét egy többfunkciós terminál, és az ehhez kapcsolódó informatikai szolgáltatás adja. A készülék használata egyszerű: az orvosnak a beteg TAJ számát, és a vizitdíj összegét kell beütnie, ezt követően a rendszer számlát nyomtat az összegről. A készülék bankkártyát, egészségpénztári kártyákat is elfogad, de a készpénzes fizetés is megoldott. A terminál kezeli a vizitdíj-bérleteket és a vizitdíj-automaták által kibocsátott jegyeket is. A rendszer lehetőséget biztosít arra is, hogy az orvos a terminálon keresztül ellenőrizze, hogy betege jogosult-e az egészségügyi ellátás igénybevételére. (A tervek szerint a jövőben minden egészségügyi szolgáltatónak ellenőriznie kell, hogy a páciens járulékfizetés okán vagy más jogcímen jogosult-e a kezelésre.) Az egész eljárás néhány másodpercet vesz igénybe.

A rendelőbe telepítet egység két részből áll: egy kártyaolvasóval integrált nyomtatóból, illetve a billentyűzettel rendelkező kijelzőből. Az eszközök hálózatról és belső akkumulátorról is működnek, így a terminál hordozható. A kommunikációs kapcsolat GPRS szabványon keresztül zajlik.

A készülék, illetve a hátteréül szolgáló szerver azt is képes megállapítani, hogy a páciens csak napi egyszer fizessen vizitdíjat, illetve 20 alkalom feletti kórházi napidíjat is. A rendszer biztosítja az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak a szükséges jelentési adatokat, és összesített elszámolást biztosít a könyvelőnek, így a havi 700-800 tétel helyett mindössze egyet kell átvezetni.

További információ: www.pannontikett.hu
Kulcsszavak: egészségügy

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50