Két új modellel bővíti az Ixus sorozatot a Canon

forrás Prim Online, 2007. február 22. 09:26
A Canon ma két új modellel bővíti a sikeres Digital Ixus sorozatot. Az ultrakompakt Digital Ixus 75 fémkülsővel és masszív 3,0” PureColor LCD kijelzővel büszkélkedhet, az érintésre működő vezérlőtárcsa pedig könnyed hozzáférést biztosít a fényképezőgép kulcsfontosságú beállításaihoz. A fekete és ezüstszínű kivitelben kapható Digital Ixus 70 jelenleg a Canon legvékonyabb (mindössze 19,4 mm) optikai zoomos gépe. A képek visszanézése során mindkét fényképezőgép alkalmazza az új, intelligens vörösszem-korrekciós funkciót.
A Digital Ixus 75 és a Digital Ixus 70 ragyogó válaszidőket kínál, és kiváló minőségű képmegjelenítést tesz lehetővé a Canon DIGIC III képfeldolgozó processzornak köszönhetően. A DIGIC III támogatja az „Arcfelismerés” funkciót, valamint a zajszűrési technológiát, s ezzel azt biztosítja, hogy kedvezőtlen fényviszonyok mellett is éles, jól exponált képek készüljenek (például: klubokban, vendéglőkben vagy más társasági eseményeken).

A Digital IXUS 75 és a Digital IXUS 70 legfontosabb jellemzői:

  • 7,1 megapixeles felbontás,
  • 3-szoros optikai zoom (35 mm-es gépnek megfelelő: 35-105 mm-es objektív),
  • UA lencse,
  • DIGIC III processzor „Arcfelismerés AF/AE/FE” funkcióval és zajcsökkentő technológiával,
  • Vörösszem-korrekció a képek visszanézése során,
  • 3,0” PureColor LCD (Digital IXUS 75); 2.5” PureColor LCD ( Digital IXUS 70),
  • ISO 1600 érzékenység és Auto ISO eltolás,
  • 17 felvétel-készítési mód és „Saját szín” effektusok,
  • 30 kép/mp-es VGA minőségű videók, „Ritka időközű videó” funkció.

A Canon DIGIC III processzora különféle újításokat sorakoztat fel, amelyek csökkentik a homályos vagy alulexponált fényképek készítésének kockázatát. Az „Arcfelismerés AF/AE/FE” funkció automatikusan felismer akár kilenc arcot is, és ezekhez igazítja a fókuszt és az expozíciót. A processzor rendkívül gyors adatfeldolgozást biztosít, és képes vezérelni a vaku működését (FE) is. A továbbfejlesztett arcfelismerő rendszer új algoritmust használ, amellyel már távolabbról is felismeri a képmezőben feltűnő arcokat. A rendszer lehetővé teszi a vörösszem-effektus egyszerű, automatikus megszüntetését a képek visszanézésekor, így természetes hatású portrét kapunk számítógép vagy szerkesztőprogram használata nélkül is.

A zajcsökkentő technológia egyenletes képeket hoz létre akár ISO 1600 érzékenységig, így vaku nélkül is készíthetünk felvételeket gyenge megvilágítású helyeken. Az új Auto ISO eltolás funkció a homályosságot megelőzendő lehetővé teszi a felhasználóknak az ISO beállítások módosítását – ennek megfelelően állítja be a záridőt is.

Mindkét fényképezőgép új, nagyfelbontású (230 000 pixeles) PureColor LCD kijelzőt kapott, amely számos előnyt kínál. A fejlesztők 30%-kal javították a megjelenő színtónusokat, ennek köszönhetően a korábbinál élesebb, a valós színek jelennek meg az LCD-n. A kijelzőre felvitt fényvisszaverődést gátló bevonatnak köszönhetően még erős fényben is tökéletesen láthatóak a felvételek. Egy másik, karcálló réteg pedig extra védelmet nyújt az ütődések és mechanikus sérülések ellen.

Az LCD kijelzőn a záridő és a blende beállításai megjelennek fényképezés közben – Auto ISO és a High ISO Auto használata esetén az LCD mutatja a kiválasztott ISO-értéket is. Ezek a gépbeállítások az EXIF adatok között tárolódnak, így a képek visszanézésekor megjeleníthetők. A Digital IXUS 75 felhasználói azonnal megtekinthetik a rögzített képeket a különálló „Lejátszás” gomb lenyomásával, amely egyébként a fényképezés és a lejátszás módok közötti váltásra is szolgál. A „Nyomtatás/Megosztás” gomb testre szabható „Parancsikon” gombként is használható, így egy mozdulattal hozzáférhetővé válik minden gyakran használt funkció – például videofelvétel készítése vagy a fehéregyensúly beállítása.

Összesen 17 felvételkészítési mód áll rendelkezésre, köztük a „Különleges téma” módok széles választéka, így például a „Beltéri”, a „Portré” vagy az „Éjszakai pillanatfelvétel”. A Digital Ixus 75 felhasználói ezeket a módokat az érintésre működő vezérlőtárcsával érhetik el. Mindkét fényképezőgép tartalmaz „Saját szín” effektusokat a felvétel előtti és utáni kreatív kísérletezéshez.
Az új „Ritka időközű videó” funkciónak köszönhetően a felhasználók a lassan változó témákról is – például az égen úszó felhők, nyíló virágok vagy nyüzsgő városi utca – rögzíthetnek mozgóképeket, amelyek végeredményben egy VGA minőségű gyorsított felvételként tekinthető meg. Az egy vagy két másodpercenként készített felvételek akár kétórás időtartamot is átfoghatnak – végül a látvány egyetlen (négy vagy nyolcperces) folyamatos videofájlként jelenik meg. A felhasználók természetesen rögzíthetnek szokásos, VGA minőségű hangos videókat 30 kép/mp, illetve QVGA minőségű hangos videókat 60 kép/mp sebességgel is.

A Digital Ixus 75 és Digital Ixus 70 jellemzője a különálló „Nyomtatás” menü, amellyel a közvetlen nyomtatási beállítások érhetők el. A PictBridge szabvány teljes körű támogatása azt jelenti, hogy a felhasználó közvetlenül tud nyomtatni bármely PictBridge-kompatibilis nyomtatóra, számítógép közbeiktatása nélkül. A „Nyomtatás/Megosztás” gomb lehetővé teszi a nyomtatást egyetlen gomb megnyomásával, vagy a képek egyszerű feltöltését Windows vagy Mac rendszerbe.

Az SD és MMC memóriakártyákon kívül a fényképezőgépek használhatók a 2 GB vagy afölötti tárolási kapacitású új SDHC formátumú kártyákkal is. A gépeket 32 MB-os memóriakártyával szállítja a Canon.

A Digital Ixus 75 és a Digital Ixus 70 fényképezőgépekhez a következő Canon szoftvereket mellékelik:

  • ZoomBrowser EX 5.8 (Windows), ImageBrowser 5.8 (Macintosh): Képek, videók és diabemutatók rendszerezéséhez, szerkesztéséhez, valamint digitális fotóalbumok létrehozására és nyomtatására használható.
  • PhotoStitch 3.1: Panorámafotók létrehozására több képből (Windows és Macintosh).


A szoftverek által támogatott operációs rendszerek: Windows 2000 (SP4), XP (SP1/2), Vista és Macintosh OS X v10.3-v10.4. A fényképezőgép PTP protokollt használja a vezeték nélküli adatátvitelhez Windows XP és Mac OS X gépekre, és az MTP protokollt a képek és videók átviteléhez a Windows Vista gépekre.

A külön megvásárolható vízálló tokok (Digital Ixus 75: WP-DC14, Digital Ixus 70: WP-DC13) lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy akár 40 méteres mélységig magukkal vigyék fényképezőgépüket víz alatti felvételek készítéséhez. A vízálló tokhoz különlegesen formatervezett tőkesúlyok (WW-DC1) is beszerezhetők.

Egyéb tartozékok:
  • High Power vaku (HF-DC1)
  • Puha bőrtok (DCC-60)
  • Digital IXUS fém és bőr szíj (nyakba akasztható) 
  • Hálózati adapter (ACK-DC10)
Kulcsszavak: kamera Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09