Nem fejleszt több játékot a GameCube-hoz a Nintendo

Milkovits Gábor, 2007. február 24. 18:41
Amint az a Wii sikerének fényében várható volt, a Nintendo bejelentette, hogy nem fejleszt több játékprogramot előző generációs, GameCube játékkonzoljához.
Mindezt Perrin Kaplan, a Nintendo amerikai részlegének vezetője nyilatkozta a sajtónak, hozzátéve, hogy a Sony PlayStation 2-höz hasonlóan továbbra is forgalmazni fogják a készüléket. Igen ám, csakhogy a PS2-höz a mai napig készítenek játékokat, míg a Microsoft és a Nintendo igyekezett minél gyorsabban átváltani az új platformra. Ez az eladási mutatók fényében persze igencsak érthető: a Sony PS2 tavaly decemberben még mindig a legnépszerűbb játékkonzolnak bizonyult, legalábbis a tengerentúlon, és idén januárban is jóval több fogyott belőle, mint az új PS3-ból. Eközben a több mint egy éve kapható Microsoft Xbox 360 és a tavaly november-decemberben forgalomba került Nintendo Wii már most jóval sikeresebbek elődeiknél.

A GameCube valójában sohasem fogyott igazán jól, és meg sem közelítette a hordozható GameBoy hatalmas sikerét. Nem véletlen, hogy a GameBoy Advance-ra nem a GameCube-éhoz, hanem a Sony PS2-éhez hasonló sors vár a közeljövőben, azaz a Nintendo a DS-el együtt fenntartja rá a teljes támogatást. Kaplan kijelentésére reagálva egyébként a cég brit szóvivője azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem szüntetik be a GameCube hardver és szoftver gyártását, csak éppen új játékok nem szerepelnek a tervek között.
Kulcsszavak: játék Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50