Fujifilm FinePix S5700

Széles Csongor, 2007. február 26. 13:08
A FujiFilm is frissít a küszöbön álló PMA-ra, vagyis felújította az S5600-as kedvező árú szuperzoom fényképezőgépét. Az S5700 több hasznos újítással büszkélkedhet: áttervezett váz és vezérlő, 7,2 megapixeles képérzékelő, ISO 1600 és más újdonság várja a márka iránt érdeklődőket. Komoly felújításon ment át az új modell, ehhez nem fér kétség, de azért nem feltétlenül kell elhinni a sajtótájékoztatón elhangzottakat, amely szerint az S5700 "minden helyzetben ideális" fényképezőgép. De nézzük meg közelebbről!
A FinePix S5600 elég szép sikereket ért el, megkapta az EISA "2006-2007 Év Európai Zoomfényképezőgépe" díját is, így hát kíváncsian vártuk az utódot, ami elődjéhez képest minden bizonnyal szintén nem fog csalódást okozni. A robusztus kinézet ellenére a FujiFilm S5700 egy könnyű vázat, 10x optikai zoomra képes Fujinon objektívet, valamint ISO 1600 érzékenységű képérzékelőt kapott. A FujiFilm intelligens vakujának és a rengeteg beállítást lehetővé tévő menünek köszönhetően egy széles körűen kihasználható fényképezőgépet foghatunk a kezünkben. Vagy akár az egyik kezünkben, ugyanis az S5700-at úgy tervezték meg, hogy egy kézzel is könnyedén boldogulunk vele.

A gyártó azt hangoztatja, hogy az újításoknak köszönhetően az S5700-ast minden eddigi fényképezőgépnél egyszerűbb használni, és hogy "minden alkalomra ez a legmegfelelőbb fényképezőgép".

Nézzük röviden az S5700 újításait:

ˇ    Új kialakítású ergonomikus váz, amely elődjéhez képest még kisebb lett, így sokkal hordozhatóbb, ráadásul emiatt nem kellett feláldozni a tekintélyes, 10x optikai zoomot.
ˇ    Maximális fényérzékenységet ISO 1600-ra növelték, így kedvezőtlenebb fényviszonyok mellett vaku nélkül is fényképezhetünk.
ˇ    Az intelligens Fuji vakunak és a "természetes fény és vaku módnak" köszönhetően átlagosnál színhelyesebb képeket készíthetünk, az új vaku egyenletesebb megvilágításának köszönhetően.
ˇ    2,5 inches, 230.000 pixel felbontású képernyő segítségével könnyebb megkomponálni és megnézni a képeket.
ˇ    Kétféle memóriakártyát támogat, a megszokott xD kártya mellett a népszerű SD kártyát is használhatunk a Fuji új szuperzoom kompaktjával.
ˇ    7,1 megapixeles CCD képérzékelő
ˇ    Intuitív felhasználói felület és átdolgozott menürendszer, amely pop-up ablakok révén extra információkkal, magyarázatokkal látja el a felhasználókat. A gombok új kialakításának köszönhetően egyszerűbb lett a menüben való navigáció is.

A FujiFilm S5700-as a használhatóság jegyében született. Így a csekély súlyának köszönhetően ideális megoldás azok számára, akik egy könnyen használható gépet keresnek, amely az ultrakompaktok egyszerűségével használható, ugyanakkor fejlődni is lehet vele, vagyis lehetőséget nyújt a manuális kísérletezgetések számára is, valamint a család bármelyik tagja is használni tudja. A beépített Fujinon objektív 38-380mm kisfilmes fókusztávolságnak feleltethető meg, ez nagy rugalmasságot biztosít, emellett az sem elhanyagolandó, hogy elődeihez képest még kompaktabb és könnyebb lett.

Az ISO 1600-as érzékenységnek köszönhetően kedvezőtlenebb fényviszonyok között is jobb esélyekkel fényképezhetünk, de ilyenkor már számolni kell a nagyobb képzajjal is, ugyanis az S5700-at egyszerű CCD szenzorral szerelik, nem pedig a képminőségéről híres Fuji Super CCD-vel. Az S5700 1,1 másodperc alatt bekapcsol, ebben az árkategóriában ez nem is rossz érték.

A fotózás mellett természetesen videofelvételeket is készíthetünk maximum 640 x 480/30 fps felbontásban. Az S5700 esetében is használható az elektronikus képstabilizáció, ugyanakkor meglepetésszerűen kimaradt az év fícsörje, az arcfelismerő funkció, valószínűleg a fényképezőgép árának leszorítása miatt. A gép 4 AA méretű alkáli elemmel vagy NiMH akkumulátorokkal üzemel.

A FujiFilm S5700 ára várhatólag 250 dollár körül lesz és márciusban kerül a boltokba.
Kulcsszavak: kamera Fuji

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50