Magyar Nemzeti Stand a barcelonai 3GSM Világkongresszuson

forrás Prim Online, 2007. február 26. 14:47
A világ legnagyobbjai mellett az Allround, az ITware, az E-Group és a FlexiTon is kiállított a mobiliparág legnagyobb eseményén, a február 5-12. között lezajlott 3GSM World Congress-en Barcelonában. A négy magyar cég immár negyedik éve rendszeres résztvevője az eseménynek és az előző évek gyakorlatának megfelelően idén is közös standon jelentek meg.
Ismét sikeres volt a négy cég számára a mobil-távközlés legnagyobb horderejű rendezvényén: idén a látogatók száma elérte a 60 ezret, a kiállítók 1 300 standon mutatták be termékeiket. A kiállítás négy napja alatt a magyar nemzeti stand több száz látogatót vonzott, nagy volt az érdeklődés a magyar cégek termékei iránt. A négy informatikai kis- és középvállalkozás mobil szolgáltatók számára kínál üzleti szoftvermegoldásokat, de különböző szakmai területeken, az elsődleges cél azonban közös: a magyar szoftvertermékek értékesítése a világpiacon. 

Az Allround a számlázás, barangolás és a bevétel-biztosítás terén kínál szoftvermegoldásokat távközlési szolgáltatók számára. Termékeit 4 kontinensen, 15 országban, közel 20 távközlési szolgáltató használja. A bevétel-biztosítást támogató terméke, a CeDaR és az arra épülő pro-aktív módszertan nemzetközi és magyar szakmai díjat is kapott 2006-ban. Az Allround nemcsak nemzetközi kiállítások rendszeres résztvevője, hanem házigazdája is: két éven belül immár másodszor szervezi meg a nemzetközi GSM Szövetség TADIG munkacsoportjának plenáris ülését, amely idén május 22-24. között lesz Budapesten.

A FlexiTon Kft. stabil és megbízható partnere a távközlési hálózatok üzemeltetőinek a hálózatkezelő rendszerük, illetve kíváló minőségű adataik létrehozásában. A cég ARIADNE termékcsaládon alapuló megoldásai a világ 17 országában üzemelnek. A múlt évi 3GSM kiállításon kezdődő és sikeres pakisztáni projektben végződő kapcsolat után az idei évben a FlexiTon további ázsiai, európai és afrikai tenderekre kapott meghívást és versenyben van több nagynevű mobil operátornál.

Az ITware 2001 óta dolgozik a magyar telekommunikációs piac élvonalában. A barcelonai seregszemlén többek között flottakövető rendszerével; a digitális televíziós technológiát és az SMS/MMS kínálta interaktivitást egyesítő, DVB-T alapú SMS/MMS fallal; internetes és mobil fizetési módszereket gördülékenyen kezelő fizetési megoldással; és önkiszolgáló felülettel is felszerelt, 3G mobilkommunikációs platformmal jelent meg. A tavalyi év sikeres szereplésének köszönhetően az ITware a nagyszabású nemzetközi LOGOS projekt tartalomkezelésének kulcsszereplője.

Az E-Group 2006-ban egy jelentős K+F projektet indított az NFC (Near Field Communication) szabványra épülő biztonsági alkalmazások létrehozására. Az NFC technológia kombinálja az RFID-t és az érintésmentes kártyatechnológiákat a mobil telefonnal, azaz „ún. mágikus érintéssel” egyszerűen lehetséges lesz védett adatcserét lebonyolítani. Az E-Group élő demonstrációkkal és szakmai ismertetőkkel mutatta be eddig elért eredményeit az NFC területén. Az egy-két éven belül a mindennapi életünkbe is berobbanó technológia számos helyzetben fogja megkönnyíteni életünket: készpénz és bankkártya nélkül a telefonunkkal megérintve pl. egy csirkecombot az áruházban már fizettünk is, vagy egy magazinban a reklámozott kistáska képét megérintve azonnal kijelzi a mobilunk, hogy hol, milyen kedvezménnyel vásárolhatjuk meg, sőt el is navigál minket az adott helyszínre.

A nemzetközi jelenlét adta lehetőséggel élve a magyar cégek a látogatók odavonzása érdekében Csézli Lukács díjnyertes logikai játékaival tették próbára a résztvevők ügyességét, és amennyiben sikeresen megbirkóztak a feladattal, hazavihettek egy játékot ajándékba.

Érdemes-e ismét elmenni? A válasz egyértelmű: mind a múltbeli sikerek, mind az idei eseménytől várt eredmények alapján a négy cég egyetértett abban, hogy jövőre ugyanott, ugyancsak együtt. A sikert az is mutatja, hogy jövőre további két magyar cég szeretne csatlakozni a „Magyar Nemzeti Standhoz”, kiállítóként.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50