A SanDisk Read-Only 100 évig megőrzi az adatokat

Széles Csongor, 2007. február 27. 15:54
Greg Rhine, a SanDisk fogyasztói részlegének vezetője a tegnap elmondta, hogy az év közepétől kezdve egy új kategóriát igyekeznek meghonosítani a memóriakártya-piacon.
A SanDisk az új memóriakártyákat "3d memóriának" nevezi, amely az általuk 2006-ban 250 millió dollárért felvásárolt Matrix Memory technológiáját hasznosítja. Ezek az egyszer írható memóriakártyák valószínűleg nagyon olcsóak lesznek, de hatalmas előnyük inkább az, hogy 100 évig garantáltan megőrzik az adatokat.

A SanDisk jelenleg egy kereskedő hozzájárulásával élesben is teszteli a "3D memóriát" hasznosító memóriakátyákat. A kártyákat csupán egyszer lehet írni, vagyis miután telefényképezték már nem módosíthatók a fájlok, sőt le sem lehet őket törölni. Az egy évszázadot is túlélő kártyákat Rhine frappánsan "új digitális filmként" emlegette. "Ez kiiktatja az egyenletből a számítógépet" - magyarázta Rhine. "Nincs szükség a számítógépre. Egyszer telefotózod, előhívod, majd elraktározod. A képek végleg a kártyán maradnak, mert az nem újraírható."

Az egyszer írható memóriakártyák újra bevételekhez juttathatják azokat a világcégeket, amelyek a színes nyomtatók nagy népszerűsége miatt kénytelenek voltak felszámolni digitális fotólaborjaikat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50