A HP egyszerűsíti a biztonsági másolatkészítést

forrás Prim Online, 2007. március 1. 14:56
A HP ma bemutatott lemezes biztonsági másolatkészítő és adathelyreállító rendszere egyszerűvé, megbízhatóvá és megfizethetővé teszi az adatvédelmet és a katasztrófa-elhárítást.
A kimondottan kis- és középvállalati (KKV) üzletmenet-folytonossági és informatikai szükségletekre tervezett, új HP StorageWorks D2D Backup System automatizálja és központosítja a biztonsági mentést, így akár négy szerver számára is megbízható adatvédelmet nyújt egyetlen eszközzel.

A HP D2D biztonsági másolatkészítő rendszere jól beilleszthető a meglévő környezetbe. A rendszer teljesen automatizálja a napi mentést, mérsékli az emberi hiba és a hardverproblémák előfordulásának kockázatát. Az elveszett vagy sérült fájlok helyreállítása is egyszerűbb, mivel a rendszer online tárolja a lemásolt adatokat, így azok órák helyett perceken belül visszaállíthatók.  Ráadásul a rendszer legalább 50 százalékkal olcsóbb a versenytárs megoldások listaáránál.

Az IDC szerint a KKV-k több mint fele az adatok rendelkezésre állásának javítását és az adat-helyreállítást tartja első számú adattárolási kihívásának. A tárkapacitás bővítése terén a következő évre tervezett kiadások két legfontosabb célterülete az adatvédelem és a katasztrófa-elhárítás.

A HP StorageWorks többfunkciós tárolórendszerekhez hasonló módon a HP a D2D biztonsági másolatkészítő rendszernél is nagymértékben egyszerűsítette a KKV-k számára a beállítás és a telepítés feladatait. A rendszer iSCSI csatolója közvetlenül összekapcsolható a szabványos hálózatokkal, míg a telepítő varázslóval még az adattárolási tapasztalatokkal egyáltalán nem rendelkező felhasználók is konfigurálni tudják az egységet.

Ha a vállalat egyetlen lemezes rendszerre konszolidálja biztonsági mentési folyamatait, többé nem kell több közvetlen elérésű (DAS) eszközt fenntartania, illetve a kapcsolódó felügyeleti költségeket is megtakaríthatja. Ráadásul a böngészőalapú felügyeletnek köszönhetően a hálózat bármely pontjáról, bármikor figyelemmel kísérhetjük a HP D2D Backup System működését.
A HP D2D Backup System kedvezményes árú csomag részeként, a HP adatvédelmi szoftvercsomagjával (HP Data Protector Express Software Kit) együtt is kapható. A komplett adatvédelmi megoldást kínáló csomag akár négy szerver adatainak teljesen automatikus, napi biztonsági mentését támogatja.

A HP StorageWorks D2D biztonsági másolatkészítő rendszer már megvásárolható. A terméket elsődlegesen a HP több mint 145 ezer tagú globális viszonteladói hálózata forgalmazza.

Bővebben a HP StorageWorks D2D biztonsági másolatkészítő rendszerről: a www.hp.com/go/d2d-backup címen vagy videóprezentációnkban.
Bővebben a HP StorageWorks portfólió legújabb megoldásairól: www.hp.com/go/storageworks.
Kulcsszavak: adatmentés HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09