B2B megoldással bővült a Sun SOA termékkínálata

Kovács Attila, 2007. március 7. 18:13
A Sun Microsystems mai sajtótájékoztatóján három bejelentés történt: még ebben a hónapban megjelenik a Java Enterprise System V.5 és annak részeként a B2B Suite 2.0 szoftver; a Sin Kft. konszolidálhatja az OTP Bank szerbiai leányvállalatának tárolási rendszerét; márciustól magyar vezetővel az élén, a Sun budapesti irodája fogja össze, irányítja a cég regionális kezdeményezéseit.
A Sun B2B megoldása elsőként alkalmazza a piacvezető jogosultságkezelési technológiát a kereskedelmi partnerek IT rendszerei közötti kommunikáció biztonságos felügyeletére és automatizálására. A gyártó szerint biztonságosabban és központosított módon kezeli az eltérő vállallati alkalmazásokon, rendszereken, valamint az illető vállalat akár nagy számú kereskedelmi partnere közötti tranzakciókat. A megoldás a Sun Java System B2B Suite 2.0 alkalmazásegyüttest és a Sun Microsystems identitáskezelési technológiáját egyesíti. A Sun állítja, a programtermék jelentősen leegyszerűsíti a vállalati üzleti folyamatokat, komoly segítséget nyújt nekik a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) előnyeinek mind teljesebb kihasználásában. A Sun szerint a most bejelentett B2B megoldás az egyetlen jogosultságkezelést támogató vállalatközi megoldás.

A Sun Kft. befejezte  az OTP Bank központi mentési és visszaállítási rendszerének üzembe állítását. A kiépítésére tavaly év végén kapott megbízást a cég. A rendszer gerincét egy Sun StorageTek SL8500-as szalagkönyvtár, egy Veritas NetBackup mentési szerver, továbbá egy Sun StorageTek L700-as gép, valamint az ezekhez kapcsolódó szoftverek biztosítják. A bank minden meglévő alkalmazását (többek között a számlavezető- és az értékpapír-rendszereket, az e-csatornákat, az SAP-, az adattárház- és a kártyarendszer-alkalmazásokat) ehhez a rendszerhez kapcsolta, és a jövőben minden új információt erre az új szalagos egységre ment. A rendszer jelenlegi kapacitása akár a kétszeresére is növelhető további eszközök beszerzése nélkül, licencvásárlás útján. Az OTP Bank számára Szerbiában is a Sun szállítja a mentési és visszaállítási rendszer konszolidálásához szükséges infrastruktúrát.

„A magyarországi Sun stratégiájában az elmúlt évben meghatározó volt, s a jövőben is nagy hangsúlyt kap az a törekvés, hogy támogassa ügyfelei regionális üzleti törekvéseit. Ezért külön öröm számunkra, hogy az OTP Bank megrendelésére Szerbiában is részt vehetünk a tervezett mentési és visszaállítási rendszer konszolidációjában. Az OTP Bankkal közös regionális projekt kitűnő példája annak, hogy a Sun ezen stratégiája megalapozott, és a magyar operáció nyújtotta megoldások versenyképesek a térség más országaiban is” – nyilatkozta Kristóf Judit, a Sun Microsystems Kft. marketingigazgatója. Az OTP Banknak szállított Sun StorageTek SL8500 mentési sebessége 1 700 MB/s, azaz 6,1 TB/h. A teljesen redundáns berendezésben jelenleg 1750 db kazetta kap helyet, de akár 3176 db kazetta helyig is bővíthető, további eszköz beszerzése nélkül, licencvásárlás útján. A rendszer másik eleme, a Sun StorageTek L700 mentési sebessége 510 MB/s, azaz 1,8 TB/h, a tárolási kapacitása jelenleg 690 db kazetta.A mentési rendszer ~80 db szerver LAN-on keresztüli, ~30 db SAN-on keresztüli LAN-Free mentését végzi. A mentendő szerverek (kliensek) különböző operációs rendszerrel rendelkeznek, főként Solaris és Windows. A fájlrendszer szintű mentéseken kívül Oracle, SAP, Exhange, MS SQL, Informix modul is bevezetésre került.

A tájékoztatón jelentették be azt is, hogy a Sun Microsystems budapesti irodája fogja össze márciustól a vállalat új, kelet-európai regionális kezdeményezését, melynek célja az, hogy a Sun teljes portfoliójának és az ügyfelek tapasztalatainak ismeretében, az ügyfelek elvárásait és visszajelzéseit szem előtt tartva, komplex, az adott vállalati környezetre a legjobb megoldást dolgozza ki a régióban működő ügyfelek számára. A kezdeményezés megvalósítására új szervezeti egység is alakult a cégen belül, melyben dolgozó munkatársak tervezett létszáma a jövőben akár a 100 főt is elérheti. A munkatársak jelentős hányadát  magyar, valamint lengyel szakemberek adják. Az új szervezeti egység vezetője a hazai Sun iroda jelenlegi menedzsmnetjének tagja, Hernádi József, aki ezt megelőzően a szolgáltatások üzletág igazgatója volt.
Kulcsszavak: B2B Sun-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50