IDC IT biztonsági konferencia

forrás Prim Online, 2007. március 13. 09:20
Az „IDC IT Security 2007 CEMA régiós konferenciasorozata március 27-én érkezik Magyarországra. A rendezvény hazánkban immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre.
Az IDC szerint Közép-Európa országainak többségében több mint 23%-kal nagyobb összeget fognak idén IT biztonságra költeni a tavalyinál. Ezen kívül a térségben legalább 20%-kal többet fordítanak majd a mobilitás szempontjából elsődleges technológiának számító noteszgépek beszerzésére, ami az asztali gépeknél várható emelkedés több mint négyszerese. Ez arra utal, hogy hamarosan magától értetődő lesz a vezeték nélküli biztonsági megoldások használata. Ráadásul a mobilszolgáltatók is épp akkor bővítik vezeték nélküli kínálatukat, amikor vezetékes versenytársaik mind az üzleti, mind pedig az otthoni szegmensben csökkentik szélessávú megoldásaik árát és egyszerűsítik azok bevezetését.

„A számok tanúsága szerint gyorsan változnak a dolgok, és a technológia fejlődésében minden új lépés újabb fenyegetésekkel gazdagítja az eddigi repertoárt” – vélekedik Tom Vavra, az IDC CEMA kutatási igazgatója. „A legtöbben azonban nem tudják, hogy az új technológiák alkalmazását elő lehet készíteni az új sérülékenységekkel is számoló, intelligens rendszertervezéssel és -bővítéssel."

Pontosan ehhez nyújt segítséget az IDC IT biztonsági konferenciája. A több országban az „Év IT rendezvényének” kikiáltott konferencia hozzásegíti a résztvevőket biztonsági problémáik megoldásához, és személyes találkozási lehetőséget biztosít számukra az IT biztonság kérdéseiről, valamint azok társadalmi, politikai és üzleti vonatkozásairól átfogó képet adó IT biztonsági gurukkal és szakértőkkel. Az IDC idén is haladó szemléletükről és felkészültségükről ismert előadókat hívott meg rendezvényére:

Lance Spitzner
 
Lance Spitzner a kiberfenyegetésekkel kapcsolatos kutatások világának nemzetközi szinten elismert cégalapítója és szaktekintélye. Ő dolgozta ki a hackerek lépre csalását segítő honeynet koncepciót, és szintén ő hozta létre a Honeynet Project nemzetközi nonprofit biztonsági szervezetet is, amely rögzíti, elemzi, és díjmentesen nyilvánosságra hozza a kiberfenyegetésekkel kapcsolatos információkat.

Sebastian Schreiber

Sebastian Schreiber budapest belvárosában tett körútja során szemlélteti a védtelen WiFi hálózatok sérülékenységét. Noteszgépe WLAN antennájával észleli a védett és védtelen hálózatokat, GPS antennája segítségével pedig behatárolja pontos pozícióját, és térképet rajzol utazásáról. A jogi előírások nem teszik lehetővé, hogy Schreiber titkosított WLAN hálózatokba is betörjön, de ennek mikéntjét is feltárja majd a résztvevők előtt.

További elődadók:

Hirsch Gábor, üzletfejlesztési igazgató, Cisco Systems Magyarország
Bártfai Attila, üzletágvezető, HP Magyarország
Konkoly-Thege Szabolcs, country manager, Symantec Magyarország és Románia
Darvas Benjámin, üzletágvezető, Magyarország és EEM, Procurve - HP
Dénes György, IT tanácsadási üzletágvezető, Delta Elektronik
Peter Stremus, EMEA üzletfejlesztési alelnök, Internet Security Systems
Elekes Attila, Tivoli üzletágvezető, IBM Magyarország
Dr. Klaus Gheri, technológiai vezérigazgató-helyettes és alapító, Phion
Szarka Attila, rendszermérnök, APC Hungary
Bodolai Rómeó, informatikai jegyzői referens, Budapest XIII. kerület, Angyalföld Önkormányzata
Dolowschiák Márk, információ biztonsági menedzser, UPC

Moderátor:

Nemes Dániel, stratégiai igazgató, filter:max

A rendezvényen az IDC helyi tapasztalatokkal rendelkező elemzői is részt vesznek. A roadshow minden állomása egyben találkozási fórumként szolgál a végfelhasználó szervezetek biztonsági igazgatói és szakemberei, informatikai és operatív felsővezetői, IT menedzserei, valamint IT tervezői és stratégái számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05