A Vodafone közösségi portált indított a fejlesztőknek

forrás Prim Online, 2007. március 13. 11:27
Elindult a Vodafone Betavine, a Vodafone által működtetett kutatási és fejlesztési terület. A Vodafone Betavine egy nyilvános, online együttműködésen alapuló kutatási-fejlesztési terület, amely a mobiltelefonok és az internet közötti további közeledés ösztönzésére törekszik. Célja még ezen kívül az új, izgalmas mobil alkalmazások fejlesztésének bátorítása.
Vodafone Betavine, a Web 2.0 egyes elveit alkalmazza a kutatás-fejlesztésre a mobil és internet kommunikációs térben, különösen nagy hangsúlyt fektetve a nyíltságra, az együttműködésre és a kollektív intelligenciára.

A Vodafone úgy gondolja, hogy rendkívül fontos ösztönözni és elősegíteni a tehetségeket a mobil alkalmazások területén. A kizárólagos cél az, hogy a fejlesztők számára platformot biztosítson, ahol találkozhatnak hasonló érdeklődésű személyek és törekedhetnek a magasabb fokú kiválóság elérésére, és reményei szerint gazdagítja a szélesebb értelemben vett iparágat. A Vodafone Betavine kereskedelmi tevékenység előtti tevékenységhez kapcsolódó együttműködési terület, és nem kötődik közvetlenül a Vodafone kereskedelmi funkcióihoz.

A webhely működésének első szakasza az alkalmazások fel- és letöltésére összpontosít, ösztönözve minden érdeklődőt, hogy megossza ötleteit és alkalmazásait a közösséggel, hogy ezeket az ötleteket és alkalmazásokat tesztelni és finomítani lehessen.

A webhely iránt általánosságban érdeklődő látogatók megtekinthetik azokat a projekteket, letöltéseket és fórum megbeszéléseket, amelyek a Vodafone Betavine közösséget éppen foglalkoztatják. A regisztrált felhasználók hozzáférhetnek az alkalmazás letöltésekhez, kísérletezgethetnek velük és bekapcsolódhatnak a webhelyen folyó általános beszélgetésben, illetve segíthetik az alkalmazás fejlesztés alakítását. A fejlesztők létrehozhatják saját projekt terüket, leírhatják és bloggolhatják koncepciójukat, valamint feltölthetik alkalmazásaikat.

A jövőben kiírásra kerülnek tanulói pályázatok is, és egy nyílt forráskódú zóna megnyitása a Vodafone Betavine Forge weboldalon keresztül, valamint egy sor fejlesztői API biztosítása olyan kommunikációs funkciókhoz, mint a szöveges és képüzenet küldés.

A Vodafone Betavine valódi „beta” webhely, alapszintű funkcionalitást nyújtva indul, és felhasználóik visszajelzéseit és közreműködését igyekszik megszerezni a webhely jövőbeli fejlesztéséhez.

A regisztráció ingyenes a webhely látogatói számára, amennyiben ellenőrizhető kapcsolattartási adatokat adnak meg. Ezután Betavine Béta-tesztelő lehet és hozzáférési jogot kaphat a teljes alkalmazás letöltési listához, ahelyett hogy hozzáférése csak az alkalmi látogatók szűkebb listájára korlátozódna. A béta-tesztelők formálhatják ezeknek az alkalmazásoknak a fejlesztését és új alkalmazásokat javasolhatnak.

További információ:
http://www.vodafonebetavine.net
Kulcsszavak: web2 fejlesztés Vodafone

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50