Graphisoft: Már csak egy hét…

forrás Prim Online, 2007. március 13. 13:14
A Graphisoft SE (Graphisoft) részvényeseinek március 21-ig már csak egy hét áll rendelkezésükre, hogy elfogadják a többségi tulajdonos Nemetschek AG (Nemetschek) Graphisoft-részvényekre vonatkozó nyilvános vételi ajánlatát. A Nemetschek 2.273 forintot kínál minden egyes Graphisoft részvényért, ami a többségi tulajdonért fizetett jelentős felárat tartalmaz. Ez az ajánlati ár 23,8%-os felárat jelent az ajánlat megindítását megelőző 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest, ezért a Nemetschek nem fogja megemelni az ajánlati árat.
A Graphisoft Igazgatósága február 1-jén javasolta a társaság részvényeseinek a Nemetschek nyilvános vételi ajánlatának elfogadását. Az ajánlat elfogadási határideje március 21-én 18:00 órakor lejár.

A tárasság többségi tulajdonának megszerzésével a Nemetschek 2006 decemberében elérte stratégiai célját. A Nemetschek kezében lévő jelenleg mintegy 54,3%-os többségi részvénytulajdon lehetővé teszi, hogy a Nemetschek teljes egészében a stratégiai irányítása mellett működtesse a Graphisoftot és csoport szinten érvényesíthesse a felvásárlásból származó előnyöket.

A Nemetschek ajánlatát a Graphisoft részvényesei a részvények nyilvános vételi ajánlatban meghatározott értékpapír számlákra való áttranszferálásával fogadhatják el. A vételár kifizetéséhez szükséges a ajánlathoz csatolt megfelelő elfogadó nyilatkozat benyújtása. Az intézményi részvényeseknek részvényeiket és a kitöltött elfogadó nyilatkozatot a WestLB Hungaria ZRt.-hez kell eljuttatniuk. A magánszemély részvényeseknek részvényeiket és a kitöltött elfogadó nyilatkozatot az ERSTE Befektetési ZRt-hez kell eljuttatniuk.

Az elfogadás csak abban az esetben érvényes, ha a részvényeket az ajánlati időtartamon belül a megadott értékpapírszámlán jóváírják, és a transzferáló részvényes beazonosítható. A részvényesek részére a vételár csak akkor kerül kifizetésre, ha az elfogadási időszak lejártáig az adott részvényes vonatkozásában az elfogadó nyilatkozat megérkezik az ajánlat lebonyolításában közreműködő megfelelő befektetési szolgáltatóhoz. .

A Nemetschek vételi ajánlatának jóváhagyott tájékoztatója elektronikus formában, megtekinthető a Nemetschek (www.nemetschek.com/graphisofttender), a Graphisoft (www.graphisoft.hu) a WestLB (www.westlb.com) és az ERSTE (www.erste.hu) honlapján.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05