Már a "Sötét Csillag" is nyílt forráskódú

forrás Prim Online, 2007. március 13. 14:24
A Sun Microsystems a San Franciscóban megrendezett 2007-es „Games Development Conference” játékfejlesztői konferencián bejelentette, hogy nyílt forráskódúvá teszi az online játékokhoz készült Darkstar Projekt nevű kiszolgálóplatformját. A vállalat ezzel egyidejűleg bejelentette, hogy a jelentkezők előtt nyitva áll a Darkstar Playground nevű kezdeményezés is, amivel a fejlesztők különféle, egyetlen kiszolgáló platformról felügyelt játékokat hozhatnak létre.
A Darkstar Projektről

A Darkstar Projekt a többszereplős online játékok robbanásszerűen fejlődő piacán egyre fontosabb alaptechnológiává válik. A Darkstar technológia nyílt forráskódúvá tételével a Sun kiszélesíti a piaci lehetőségeket az online játékfejlesztők előtt, akiknek ezután nem kell bajlódniuk a vállalati szintű kiszolgáló-oldali megoldások kifejlesztésével, így fő tevékenységükre, a játékfejlesztésre koncentrálhatják erőiket.

A Darkstar Projekt új változata egyszerűsített programozási felülettel rendelkezik, és tartalmazza a más gyártók bővítményeibe való beillesztéshez beépülő API-kat, a méretezhetőséghez, az erőteljes teljesítményhez és a hibamentes működéshez szükséges egyéb fejlesztéseket is.
A Darkstar Projekt GPL licencelésű forráskódja néhány hónapon belül lesz elérhető. A cég további részleteket a május 9-én San Franciscóban megrendezésre kerülő Sun JavaOne konferencián tesz közzé.

A Sun Darkstar Playground kezdeményezése

A Darkstar Projekt legfrissebb verziójával  párhuzamosan a Sun elindította a Darkstar Playground nevű kezdeményezést is, amelynek keretében a jogosult fejlesztők hozzáférhetnek a Sun által üzemeltetett kiszolgáló-erőforrásokhoz, és ingyenesen elkezdhetik saját online játékaik fejlesztését. A Darkstar Playgorundban való részvétel iránt érdeklődő fejlesztők a  www.projectdarkstar.com webhelyen kaphatnak további információkat.. A Playground a májusi JavaOne ’07 konferencián élőben is bemutatkozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05