A vártnál is rosszabb a PS3 visszafele való kompatibilitása

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 19. 08:18
Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a Sony új generációs játékgépén, a PlayStation 3-on a PS2-játékoknak csupán a 20%-a fog majd futni, azonban most kiderült, hogy a helyzet ennél is jóval rosszabb.
A német Cynamite szakmai magazin munkatársai utánajártak a dolognak, és leteszteltek egy már a kontinens lakosainak szánt PS3-ast, azonban megdöbbentő eredményre jutottak; tizenkét közkedvelt game-ből csupán egyetlen egy volt hajlandó elindulni a konzolon. A tesztelők elmondták, hogy nem holmi ismeretlen játékokkal próbálták ki a gépet, hanem olyan népszerű címekkel kísérleteztek, mint a God of War, Prince of Persia: The Two Thrones vagy a GTA: Liberty City Stories, ám végül azt kellett tapasztalniuk, hogy nem hogy a PS2-re írt game-ek ötödével, hanem még a tizedével sem birkózik meg a Blu ray-meghajtós szörnyeteg. Az elindulni nem akaró játékok esetében egy hibaüzenet jelent meg a képernyőn, amely a Sony weboldalára utalt és szoftverfrissítésre szólította fel a felhasználókat, azonban egyelőre a PAL-PS3-ashoz még nem adott ki update-et a vállalat.

Az elektronikai konszern azért döntött a hardveres támogatás helyett a szoftveres emuláció mellett, hogy csökkentsék az amúgy is magas előállítási költségeket. A Sony a héten dobja piacra Európában is a PlayStation 3-at, és csak reménykedni lehet abban, hogy addigra kiadják a megfelelő frissítéseket is, hogy növeljék a régebbi játékokkal való kompatibilitási arányt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50