CEBIT 2007: SanDisk 8 GB SDHC memóriakártya

Széles Csongor, 2007. március 19. 13:41
A SanDisk új, 8GB SDHC memóriakártyát mutatott be a CEBIT-en, eddig ekkora SD memóriakártyát nem láttunk. Ekkora tárhelyen már akár 4000 nagy felbontású fénykép is elfér, de akár 2000 zeneszámot, vagy 15 óra MPEG4 videót is felmásolhatunk rá.
Az új SDHC kártya mellett a SanDisk MicroMate USB 2.0 olvasója is ott lapul a csomagban - természetesen felár nélkül. Az SDHC kártyák speciális, SDHC kártyaolvasót igényelnek, az ajándék-kártyaolvasó természetesen a hagyományos SD kártyákat is beolvassa.

"Ahogy a vásárlók körében egyre nagyobb az igény a digitális szórakozásra és az emlékek megőrzésére - főleg ha a digitális fényképezőgépekkel és a digitális kamkorderekkel készített videókra gondolunk - úgy egyre nagyobb szükség van a nagyobb tárhelyet biztosító memóriakártyákra is" - mondta Susan park, a SanDisk termékmenedzsere. "Az új 8GB-os SDHC memóriakártya kétszer nagyobb tárhelyet biztosít, mint a nyolc hónappal ezelőtt bemutatott 4GB-os SDHC memóriakártyánk."

A hagyományos SD formátum maximális kapacitása 2GB, így minden 2GB-nál nagyobb tárhelyű SD memóriakártyának meg kell felelnie az SD 2.0 szabványnak. Az új fejlesztésű SDHC memóriakártyák elméleti maximális kapacitása 32GB, vagyis akad még a fejlesztőknek munka elég. A SanDisk 8GB-os SDHC memóriakártyája 2-est kapott a gyorsasági rangsorban, azaz a minimum garantált adatátviteli sebessége 2MB/s. Az SDHC formátumú kártyák visszafelé nem kompatíbilisek, kizárólag a technológiát támogató eszközökben használhatóak.

"Már több mint 30 a Canon, Casio, Nikon, Panasonic, Pentax és Sanyo által gyártott digitális fényképezőgép és kamkorder támogatja az SDHC formátumot. Számításaink szerint az SDHC formátum hamarosan meghódítja majd az mp3 lejátszókat, a mobiltelefonokat, és más személyes felhasználású elektronikai berendezéseket is, így a 8GB-os SDHC memóriakártya egy nagyon sokoldalúan kihasználható adathordozóvá válhat, amely segítségével tekintélyes mennyiségű fényképet, zenét és videót vihetünk magunkkal" - mondta Wes Brewer, a SanDisk termékmenedzser-alelnöke.

A 8GB-os SDHC memóriakártya a MicroMate USB 2.0 kártyaolvasóval együtt áprilisban kerül a boltokba az USA-ban, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. Ázsiában és Japánban a második negyedév végére várható a SanDisk újdonsága. Az áráról annyit tudtunk meg, hogy az USA-ban 189,99 dolláros irányáron kerül majd forgalomba.
Kulcsszavak: SanDisk memóriakártya

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50