YouTube videó-díjkiosztó

Milkovits Gábor, 2007. március 19. 21:18
A legnépszerűbb videó-megosztó portálnak számító YouTube versenyt hirdetett, amelyben a közönség 7 kategóriában megválaszthatja a 2006-os év legjobb rövid videóját.
Az internetezők a http://www.youtube.com/YTAwards/ címen szavazhatnak, a legkreatívabb, a legösztönzőbb, a legviccesebb videókra, a legjobb zenés klipekre, sorozatokra és kommentárokra, valamint a „leginkább imádnivaló” tartalomra. Ez utóbbiba elsősorban a különösen „aranyos”, állatokat vagy gyerekeket szerepeltető videók tartoznak. Az Oscar-hoz hasonlóan itt is előválogatások után jelölték ki a versenyben résztvevő tartalmakat, a nézettség alapján. A jelöltek, akik közül többen is éppen a YouTube által lettek sztárok, a szavazás egy hetes ideje alatt új videókkal támogathatják saját ügyüket.

A szavazás pénteken zárul, a díjátadásra pedig március 26-án kerül majd sor. A technológiai háttér ismeretében az egész ceremónia egy kicsit anakronisztikusnak tűnik, hiszen a YouTube pontos statisztikát vezet az egyes klipek nézettségéről, a legnépszerűbbeket pedig kimondottan reklámozza. Valószínű, hogy az esemény szintén reklámcélt szolgál, ami most jól is jön a Google által nemrég felvásárolt vállalkozásnak, miután a Viacom több mint 1 milliárd dollárra perelt be őket szerzői jog által védett tartalmak kiszolgáltatása miatt.
Kulcsszavak: YouTube videó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05