T-Systems videokonferencia rendszer a CeBIT-en

Nagy sebességű hálózaton valósághű kép és hang

forrás Prim Online, 2007. március 20. 18:23
A T-Systems a CeBIT-en mutatja be a TelePresence-t, egy olyan új videokonferencia rendszert, amely eddig soha nem tapasztalt minőségű képet és hangot biztosít. A szélessávú hálózat és a nagyfelbontású monitorok segítségével a videokonferencia résztvevői olyan valósághűnek tűnnek, mintha csak ugyanannál az asztalnál ülnének. A T-Systems az egyetlen, aki ezt a technológiát bemutatja a CeBIT-en.
Mit tesznek, ha jól megy az üzlet és új irodák nyílnak mindenütt a Távol-Keleten? A nemzetközi növekedés rendkívüli mértékű kihívásokat jelent az informatika és a hálózatok terén. A világpiacon tevékenykedő cégeknek  nagysebességű összeköttetésekre van szükségük. Ez rugalmas hozzáférést biztosít az adatparkokhoz és az alkalmazásokhoz, és ugyanakkor hasznosíthatja a nagy teljesítményű kommunikációs technológiát, mint a videokonferencia rendszer.

A Cisco TelePresence 3000 megoldása a lehető legmagasabb minőségű virtuális konferenciázást tesz lehetővé. A késedelem nélküli kép- és hang átvitel esetén a résztvevőknek olyan érzése van, mintha ugyanabban a szobában ülnének. A rendszer különféle opciókkal rendelhető, méretezése pedig négy-, nyolc-, és tizenkét résztvevő számára lehetséges, és 65 colos TFT kijelzőkkel szállítják. A konferencia résztvevői élő- és életnagyságú képen jelennek meg a kijelzőn HDTV minőségben. A legmodernebb kamerák és a négycsatornás hangrendszer természetes konferencia hangulatot teremtenek kitűnő CD minőségű hanggal.

Biztonságos átvitel  IP hálózaton

Az új TelePresence megoldással külön kapcsolat kialakítása szükséges. A videokonferencia rendszer biztonságos vállalati hálózatot használ, amely az IP Protokollon alapul (IP-VPN), amelyet szintén növekvő számban használnak a cégek az IP telefónia (VoIP) és az adatcsere céljára. Ez annyit is tesz, hogy a belső vállalati használatnak nincs kapcsolási költsége.

Az IP hálózat biztosítja a  szükséges sávszélesség állandó rendelkezésre állását a viedokonferenciázáshoz, amely mentes a megszakításoktól és a legutolsó hálózati technológiával (multi-protocol label switching) biztosítja az átvitelt. A megoldás garantálja, hogy a hang és kép adatok mindig prioritást kapjanak a nem időkritikus adatforgalommal szemben. A TelePresence megoldás automatikusan megszűnteti a lehetséges hibákat. A fenti okokból kifolyólag a konferencia résztvevői szinte alig veszik észre a különbséget a videokonferencia és a valós élő megbeszélések között. Ez különösen igaz annak a ténynek köszönhetően, hogy a rendszernek további elemei is használhatók, mint például a megosztott szoftver és dokumentum használat, és párhuzamos adatátvitel az információcsere érdekében, amely hasonló egy helyszíni megbeszéléshez.

A vonatkozó szoftvernek köszönhetően a videokonferencia megszervezése olyan könnyű, mintha csak telefonálnánk. Integrálható a szabvány szerverekbe, mint a Microsoft Exchange és a szükséges cím információt a meglévő adatbázisokból látja. A konferencia szervezők az Outlook segítségével foglalhatnak szobát, és gond nélkül hívhatnak meg a konferenciára résztvevőket. A konferencia kezdeményezéséhez egyszerűen csak egy gombot kell megnyomni az IP telefonon.

A CeBIT látogatók élőben szerezhetnek tapasztalatokat a Cisco TelePresence rendszerről a Deutsche Telekom és a T-Systems Briefing Központban a 26-os terem, A1 standján. Regisztráció szükséges.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09