Fujitsu Siemens a CeBIT-en

forrás Prim Online, 2007. március 21. 13:33
Több mint 1400m2-es kiállítóterével az idén is a Fujitsu Siemens Computers volt a CeBIT egyik legnagyobb kiállítója. A cég kis- és középvállalatoknak (KKV), mobil dolgozóknak és egyéni felhasználóknak szánt termékeit és megoldásait mutatta be a kiállításon, egyebek mellett új, kétmagos AMD technológiára épülő PRIMERGY szervereit és beépített UMTS-sel és webkamerával ellátott üzleti noteszgépeket a videokonferenciázáshoz.
Új AMD Opteron 2000 processzoros, kétfoglalatos PRIMERGY szerverek

Az RX330 S1 és az Econel 230R S1 rack-szerver a legújabb AMD Opteron kétfoglalatos processzortechnológiát alkalmazza. Kompakt és gazdaságos kialakításánál fogva mindkét rendszer kiválóan alkalmas a KKV-k, valamint az internet- és alkalmazásszolgáltatók működésének támogatására. Bevált felügyeleti szoftverükkel (PRIMERGY Server View Management) egyszerűen lehet figyelni és vezérelni a működést.

X10sure: magas rendelkezésre állási szintű IT-infrastruktúra KKV-knek

A rendelkezésre állást növelő, új x10sure megoldás megkönnyíti és megbízhatóbbá teszi a KKV-k működését. A magas rendelkezésre állási szintet a virtualizálásnál és a fürtözésnél egyszerűbben és olcsóbban megvalósító x10sure fejlett figyelési és biztonsági képességeket nyújt a szabványos Microsoft Windows Server 2003-alapú lemezes tároló- és szerverrendszerekhez.

A kis- és középvállalatok rendszereihez és alkalmazásaihoz közel nagyvállalati szintű rendelkezésre állást biztosító x10sure központi adattárolási képességeit szerverfigyelés és automatikus hibaelhárítás egészíti ki – a szoftver támogatja például az automatikus szerverleállítást és -újraindítást, valamint az automatikus adatvédelmet. Így a lefagyott alkalmazások működése felhasználói beavatkozás nélkül is perceken belül helyreáll.

LIFEBOOK P7230

Az új LIFEBOOK P7230-as modellt az integrált UMTS/HSDPA technológia mellett a videokonferenciázást támogató webkamerával is felszerelték. Jelenleg ez a piac legkisebb és legkönnyebb modulhelyes noteszgépe. A második akkunak és az integrált Eco gombnak köszönhetően akkumulátor-üzemideje akár egy teljes munkanapra is megnövelhető. A mobil internetes hozzáférést a LIFEBOOK P7230 integrált WLAN, Bluetooth és UMTS/HSDPA (illetve 2007 őszétől UMTS/HSUPA) technológiái támogatják. A gép a 10,6 hüvelykes szélesvásznú kijelzővel együtt is kisebb egy A4-es papírlapnál, vastagsága pedig még a három centimétert sem éri el.

Windows Vistát futtató otthoni noteszgépek

A Fujitsu Siemens Computers már előtelepített Windows Vista operációs rendszerrel szállítja otthoni termékeit. A CeBIT-en is bemutatott Windows Vistát futtató AMILO noteszgépek és SCALEO asztali gépek számos előnyhöz juttatják gazdáikat. Lehetővé teszik számukra például fotóik és videóik rendezését, szerkesztését és megosztását, az új felhasználói felület pedig a nyitott fájlok animált, valós idejű, háromdimenziós megjelenítésével új távlatokat nyit meg előttük. Egyszerűbbé, kezelhetőbbé és funkcionálisabbá válik a munka, könnyebben lehet váltani az alkalmazások között és a biztonsági beállításokat is továbbfejlesztették.

Nagy formátumú lapos kijelzők

A 22 hüvelyk képátlójú SCALEOVIEW H22-1W kiváló minőségben kelti életre a filmeket, PC-játékokat és az irodai alkalmazásokat. Az integrált S-Video és kompozit videó porton keresztül a videomagnó vagy a videokamera közvetlenül az egységhez csatolható. A HDMI csatlakozónak köszönhetően a felhasználó nagy felbontásban élvezheti a set-top box, a HD-DVD és Blue-Ray lejátszók anyagait.

SCALEO EV „Follow me TV” funkcióval

A Fujitsu Siemens Computers az idei CeBIT-en mutatta be Follow me TV funkcióval ellátott SCALEO EV PC-jét is. A Follow me TV segítségével a televíziónézők megjelölhetik az épp nézett programot, és a lakás másik helyiségében elhelyezett másik készüléken megszakítás nélkül tovább nézhetik az adást. A Follow me TV funkció bevezetését egy új szoftver teszi lehetővé. Ez a megoldás rögzíti a háttérben a tévéközvetítést, majd elérhetővé teszi azt a vezetékes vagy vezeték nélküli helyi (LAN) hálózat Universal Plug and Play (UPnP) technológiára felkészített TV-készülékein vagy PC-in. A Follow me TV funkció már jelenleg is elérhető a Fujitsu Siemens Computers ACTIVY Media Center gépein.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09