45nm-es Intel mobilprocesszor érkezik

Széll Zoltán, 2007. március 21. 15:34
Az Intel egy új UltraMobile PC processzort fejleszt, amely a tervek szerint az év második félében jelenik meg az UMPC-kben és ezzel együtt a piacon.
„Az UMPC CPU lapka az első olyan hat processzor egyike, amely 45nm-es technológiával készül” – mondta Steve Dallman az Intel Worldwide Reseller Channel Organization (Intel egész világra kiterjedő viszonteladó csatorna szervezete) vezérigazgatója San Diegó-ban.

Paul Ottelini az Intel elnök-vezérigazgatója (CEO) már hétfőn bejelentette, hogy a vállalatnak jelenleg öt olyan 45nm-es processzora van, amelyeken hat operációs rendszer fut. Ezek: egy kétmagos noteszgép processzor, két- és négymagos asztali processzorok, valamint két- és négymagos DP szerver processzorok.

Dallman elmondta, hogy bevezetésre kész egy hatodik 45nm-es processzor is, ez pedig nem más, mint az új UltraMobile CPU, amely az év második felében lesz kapható. Dallman nem nevezte meg azt a PC-gyártót, amelyik elsőként jelenik meg a piacon az új lapkán alapuló UMPC-vel.

Az Intel egy másik alelnöke és vezérigazgatója – Thomas Rampone, Intel Channel Platforms Group (Intel csatorna platformok csoport) - elmondta, hogy a lapkagyártó óriás az UMPC-khez szabványos és közös építőblokkokat fejleszt, amelyeket a már nagyon várt VBI (Verified By Intel) megoldáshoz szállít a ’Santa Rosa’ platform Centrino Duo lapkakészletének részeként, amely a második negyedévben kerül bevezetésre.
Kulcsszavak: notebook processzor Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09