Kóka: két év alatt 40 szolgáltató központ jött létre

forrás Prim Online, 2007. március 23. 09:49
Az SAP bejelentette, hogy hivatalosan is megnyílt az SAP Labs Hungary új irodaépülete a Graphisoft Parkban. Az SAP Labs Hungary több, mint 200 kollégájának helyet adó épületet Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter és Claus Heinrich, az SAP AG igazgatósági tagja tegnap ünnepélyes keretek között avatta fel. A mintegy 8000 négyzetméteres központ az elsősorban IT cégeknek otthont adó Graphisoft Park legújabb fejlesztése.
Magyarországon két év alatt 40 multinacionális szolgáltató központ jött létre, amelyek száma 3-4 éven belül megduplázódhat – mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön az SAP új irodaházának átadása alkalmából Budapesten. A miniszter jelezte, hogy a már működő központok 14 ezer embernek adnak munkát. Hangoztatta, hogy minden kormányzati cselekvést a tudásalapú gazdaság fejlődésének kell alárendelni, mert "ebben vagyunk igazán erősek". El kell érni, hogy ne csak a régióban, de a globális szintéren is állja Magyarország a versenyt, és egyre több cég telepítse ide technológiai, szolgáltatási, és kutatásfejlesztési központját - tette hozzá Kóka János.

Úgy vélekedett, hogy Magyarország versenyelőnyét jelenleg a hatékonyság, azaz az egységnyi idő alatt elvégzett munka mennyisége jelenti. Amiben szerinte a jövőben javítani kell az a nyelvtudás és a precizitás. A miniszter az új irodaház átadó ünnepségén egy "Bízunk Magyarországban" feliratú pólót ajándékozott Claus Heinrichnek, az SAP AG igazgatósági tagjának megköszönve, hogy a német cég elismeri a magyarországi tudást, és épít is arra.

A vállalatirányítási szoftverekkel foglalkozó SAP magyarországi leányvállalata négy éve működtet globális ügyféltámogató központot, két éve pedig szoftverfejlesztő centrumot az észak-budai Graphisoft Parkban.

A két egység mintegy 210 dolgozója eddig a többnyire informatikai cégeknek otthont adó telep különböző épületeiben végezte ideiglenesen munkáját, s most költözik be a két éve épülő, 8 ezer négyzetméteres irodaházba. Az új központot, amelynek bérlője az SAP mintegy 3 milliárd forintból építette meg a Graphisoft Park SE.

Az SAP Hungary 11,767 milliárd forint árbevételt ért 2006-ban, ami 25 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A cég adózás előtti nyeresége 311 millió forint volt 2006-ban, ami 13 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi összegnél. A társaság szoftvereladásból származó bevétele 2006-ban 22 százalékkal, míg a szolgáltatási területről származó 8 százalékkal bővült. Vahl Tamás ügyvezető korábban elmondta, hogy a 2007. évi eredményeik hasonlóak lesznek a tavalyiakhoz. Az SAP világszinten 9,4 milliárd euró bevételt ért el 2006-ban, ami 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az üzemi eredmény 10 százalékkal nőtt, 2,6 milliárd eurót tett ki tavaly.
Kulcsszavak: SAP SAP-hu +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05